Likevel landskamp mot Kroatia 12. oktober

- Viktig med tanke på å styrke samhandlingen i laget, sier Drillo.

MØTER KROATIA LIKEVEL: Det så lenge ut til at det ikke ble noe av den planlagte treningskampen mot Kroatia 12. oktober etter bortemøtet med Kypros i EM-kvaliken, men nå blir det kamp likevel.Foto: Erlend Aas / Scanpix


Mohammed "Moa"  Abdellaoue
MØTER KROATIA LIKEVEL: Det så lenge ut til at det ikke ble noe av den planlagte treningskampen mot Kroatia 12. oktober etter bortemøtet med Kypros i EM-kvaliken, men nå blir det kamp likevel.Foto: Erlend Aas / Scanpix Mohammed "Moa" AbdellaoueVis mer

|||||A-landslaget i fotball møter likevel Kroatia i Zagreb tirsdag 12. oktober.

Kampen spilles fire dager etter EM-kvalifiseringskampen borte mot Kypros.

Det så lenge ut til ikke å bli noe av kampen mot Kroatia. For halvannen uke siden sa både toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagssjef Egil «Drillo» Olsen til NTB at det neppe ville bli kamp i Zagreb.

Semb syntes ikke logistikken passet, mens Drillo helst ville slippe fordi det ville bli vanskelig å motivere seg til en slik kamp.

Men nå er tilbudet blitt så godt at A-landslaget reiser innom Kroatia på hjemturen fra Kypros.

- Det er viktig for oss å benytte oss av de internasjonale datoene vi har, ikke minst med tanke på å styrke samhandlingen i laget. Jeg kommer til å benytte grunnstammen i laget mot Kroatia, men kampen gir også mulighet til å teste ut enkeltspillere og hvordan ulike spillere fungerer sammen på banen. I tillegg vil jeg vurdere å ta med enkelte U21-spillere som har prestert godt over tid, sier landslagssjef Egil «Drillo» Olsen til fotball.no.

- Kroatia ligger på 11. plass på FIFA-rankingen og befinner seg like bak kremen i Europa, men jeg har ikke sett deres siste kamper. Vi får uansett god anledning til å studere dem like i forkant av kampen, ettersom de spiller EM-kvalifiseringskamp borte mot Israel dagen etter vår kamp mot Kypros. Det ligger i sakens natur at mitt hovedfokus framover er på kampen mot Kypros, sa Drillo.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er meget fornøyd med at avtalen nå er i boks.

- Kroatia er en sterk motstander, og dette er en god avtale for oss både sportslig og økonomisk. Det ligger også inne i avtalen at Kroatia kommer til Ullevaal på et senere tidspunkt, sier Nils Johan Semb.

A-landslagets siste kamp i år blir mot Irland i Dublin onsdag 17. november.

(NTB)