Likte at Tevez raste mot byttet

Mancini i ny krangel med sin største stjerne.

BLE BYTTET UT PÅ OVERTID: Det var en avgjørelse Carlos Tevez satte særdeles liten pris på. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
BLE BYTTET UT PÅ OVERTID: Det var en avgjørelse Carlos Tevez satte særdeles liten pris på. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Se Tevez bli byttet ut på YouTube

(Dagbladet): Carlos Tevez ble mathcvinner med sitt tiende ligamål for sesongen da Manchester City befestet posisjonen blant topp fire med seier mot Bolton i går.

Det de fleste snakket om etterpå var likevel konfrontasjonen mellom City-spissen og manager Roberto Mancini i sluttminuttene:

Selv om kampen var på overtid reagerte Tevez med raseri da han ble byttet ut med James Milner. Han løp først til Nigel de Jong og ga fra seg kapteinsbindet, før han satte i gang en tirade mot sin egen manager.  

Mancini forsøkte å legge en forsonende arm rundt Tevez og godsnakke litt, men argentineren vrei seg bare unna og ble til slutt skubbet bort mot benken.

Etter kampen valgte Mancini å se positivt på episoden.

- Jeg er glad for reaksjonen. Jeg kunne ønske alle spillerne var som Carlos, sier han ifølge Daily Telegraph.

Mange feider
Han forklarer byttet med at han ønsket mer dødballkraft og fysikk på banen, noe som var årsaken til at Tevez ble ofret framfor Mario Balotelli.

VILLE HA MER LUFTSTYRKE I SLUTTMINUTTENE: Roberto Mancini forklarer byttet med at han trengte Balotelli på banen, fordi han er høyere og bedre i lufta enn Tevez. Foto:  EPA/ROBIN PARKER
VILLE HA MER LUFTSTYRKE I SLUTTMINUTTENE: Roberto Mancini forklarer byttet med at han trengte Balotelli på banen, fordi han er høyere og bedre i lufta enn Tevez. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer

- Enhver spiller ønsker å være på banen, men jeg trengte en som Balotelli ettersom han er høyere enn Carlos og bedre på dødballer. Jeg har ingen problemer med det Carlos sa til meg, sier italieneren.

Isolert sett trenger selvsagt ikke den åpenlyse demonstrasjonen mot managerens avgjørelse å bety all verden. Men det er ingen hemmelighet at Tevez og Mancini har hatt sine feider, og gårsdagen bidrar ikke til å dempe inntrykket av at det eksisterer en rift mellom de to.

I oktober var de angivelig i en amper pausekrangel, der Tevez i form av en kommentar på spansk som Mancini overhørte ga uttrykk for at manageren har en negativ tilnærming til spillestil.

Mancini skal ha tolket dette som et forsøk på å undergrave autoriteten hans. Det kulminerte med en opphetet krangel der spillere og støtteapparat gikk imellom. En rasende Mancini skal så ha forlatt garderoben og gått inn på kontoret sitt, før Tevez fulgte etter.

Mot slutten av forrige sesong rykket argentineren også ut med åpen kritikk av italienerens treningsregime, samt en støtteerklæring til sparkede Mark Hughes.

Mancini svarte med å si at Tevez bare kunne stikke dersom han var misfornøyd.

Må stå over mot gamleklubben
Men enn så lenge er 26-åringen på City of Manchester Stadium, og det skal de lyseblå være glade for. Neste helg må de imidlertid klare seg uten sin største stjerne, i bortekampen mot West Ham.

- GLAD FOR REAKSJONEN: Mancini avdramatiserer den åpenlyse protesten fra Tevez. Foto: (AP Photo/Jon Super)
- GLAD FOR REAKSJONEN: Mancini avdramatiserer den åpenlyse protesten fra Tevez. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Tevez fortsatt er fortsatt en ytterst populær mann blant sine gamle tilhengere, men de blir snytt for gjensynet denne gangen etter at argentineren fikk sitt femte gule kort for sesongen i går.

City er for øyeblikket bare tre poeng bak ligaleder Arsenal, to bak United og bare ett bak Chelsea.

Mancini har uansett fortsatt Chelsea som favoritt til ligatittelen.

- Jeg tror fortsatt de kommer til å vinne, men vi vil fortsatt jobbe hardt og se på tabellen hver uke, sier italieneren.

SKUBBET TEVEZ MOT BENKEN: Mancini ga til slutt City-spissen en knuff i ryggen på vei mot benken. Foto:  REUTERS/Darren Staples
SKUBBET TEVEZ MOT BENKEN: Mancini ga til slutt City-spissen en knuff i ryggen på vei mot benken. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer