Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Lill Adolf har en stor vinnersjanse

Trener og kusk Per Oleg Midtfjeld er optimist foran lørdagens oppgave i V75-6 på Jarlsberg.

(Dagbladet.no): - Lill Adolf har vært veldig god i sine siste seiersløp. Den gode formen sitter i, og fra et fint spor synes jeg han har en stor vinnersjanse, sier Per Oleg Midtfjeld til dagbladet.no.

Lill Adolf pleier å være en slager om vinteren. Den sterke Western Winner-sønnen innledet fjoråret med tre strake seirer. Vi tipper han legger på til sin tredje strake også dette året på lørdag.

Nest sist tok han ned en så god hest som Nine One One L. fra dødens posisjonen (utvendig leder) på en såpeglatt og isete Klosterskogen-bane. Det gjorde, at han måtte trave med sko foran, noe som normalt er en ulempe for ham. Sist på Bjerke var han ute på joggetur og lekte med konkurrentene.

For tiden er Lill Adolf regjerende i den norske varmblodseliten.

Per Oleg Midtfjeld har også med Keep On Perfect og Hall Of Face til Jarlsberg. Keep On Perfect har funnet melodien i Midtfjelds regi. Sist i V75 på Drammen var Action Hall-sønnen sterk nok til å vinne fra dødens på en regntung bane.

- Keep On Perfect (V75-5) er en fin traver. Det kjente jeg allerede da jeg prøvekjørte ham i Danmark. Han var veldig bra til seier i Drammen i siste start.

Han rykker opp en liten klasse nå, men jeg synes han er såpass bra, at jeg tror han kan være med helt i toppen på lørdag, sier Oleg som kan ta flere V75-seirer lørdag.

- Hall Of Face (V75-7) var bra sist til annen plass i V75 på Bjerke, og jeg var godt fornøyd med henne. Hoppa er på gang formmessig. Fra tillegg er det vanskelig å si hvor langt det rekker, men hun er aktuell på litt gardering. En trippelplass kan være innen rekkevidde.

LETT SEIER SIST. Lill Adolf og kusk Per Oleg Midtfjeld vant svært lett i sin siste start. Alt ligger til rette for en ny triumf. Foto: HESTEGUIDEN.COM
LETT SEIER SIST. Lill Adolf og kusk Per Oleg Midtfjeld vant svært lett i sin siste start. Alt ligger til rette for en ny triumf. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Super Million (V5-2) og Sando Blesen (V75-3/V5-5) er premiekandidater, avslutter han.

Bjarne vil til Frankrike

Sjefsbrunen og Bjarne Syversen skal ut i et kvalifiseringsløp til det nordiske kaldblodsoppgjøret på Vincennes i Paris i februar. Sjefsbrunen må finne seg i et tungt favorittstempel i V75-3/V5-5. På en vanskelig Klosterskogen-bane sist bare fosset reklamehesten til Bjarne Syversen i fra konkurrentene. Sjefsbrunen blåser nok dette feltet.

- Hva har du gjort med Sjefsbrunen for å få ham til å stabilisere seg, Bjarne Syversen?

- Jeg har egentlig ikke gjort så mye spesielt. Han er vel blitt litt mer stabil med alderen, i tillegg til at vi har brukt litt nåler og naturproduktet aloe vera. Han har egentlig ikke vært så usikker, det er mer at han var plaget av litt vondt her og der.

- Har du lagt opp taktikken fra bakspor?

- Nei, det er vanskelig å gjøre noe slikt på forhånd. Jeg må se an litt hvordan det løser seg fra baksporet. Sjefsbrunen er ikke avhengig av å gå i tet, men han trives best der framme. Jeg håper vi kommer sånn noenlunde til. Jeg tror formen skal sitte i.

- Ut i fra det han har vist må jeg ha lov å ha seiersforhåpninger, sier Bjarne Syversen til dagbladet.no.

- Men jeg venter med å pakke kofferten til seieren er i boks, ler han.

SJEFEN BJARNE. Amatørkusken Bjarne Syversen er blitt en V75-kjendis bak sin egen Sjefsbrunen. Lørdag vil han vinne og pakke kofferten til Paris.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media