Lille Berg størst på Åråsen

Lillestrøm - Rosenborg 0-1: Ørjan Berg (33) er Rosenborgs årgangsvin - han blir bedre og bedre for hvert år. Onsdag var han forskjellen mellom Lillestrøm og RBK på Åråsen.

68 minutter var spilt da krigeren fra Bodø avgjorde toppkampen mellom fjorårets to beste lag i norsk fotball. Ørjan Berg fikk et flott innlegg fra Christer Basma og satte enkelt ballen i mål til venstre for Emile Baron fra 12 meter. Dermed vant trønderne 1-0 foran hele 12.451 tilskuere på Åråsen stadion.

Seieren betyr at oppturen fortsetter for Rosenborg, som sist helg vant 5-1 over Lyn hjemme i Trondheim. Lillestrøm er inne i en blindgate og har ikke vunnet siden serieåpningen mot Viking.

Jevnt til pause

Det var Lillestrøm som tok et lite grep om kampen fra start, men det var Rosenborg som skapte kampens første store sjanse. Harald Brattbakk kom seg fri på høyrekanten, og innlegget hans ble møtt av Ørjan Berg inne i feltet. Emile Baron reddet matchvinnerens forsøk på streken.

Roar Strand hadde også et meget godt skudd som ble slått til corner av Baron etter 18 minutter. Strand ble skadet i skuddforsøket, og ble erstattet av Hassan El Fakiri.

Også 2. omgang ble jevnspilt. Lillestrøm hadde ballen mye, men Rosenborg var farlige på overgangene sine. Like før Rosenborgs ledermål etter 68 minutter hadde Lillestrøm en gedigen mulighet til å ta ledelsen. Pål Strand forserte ned på høyresiden, men i stedet for å slå inn forsøkte vingen å avslutte selv. Ballen gikk forbi Clayton Zane og utenfor målet til Arni Gautur Arason. Også etter 74 minutter sto Lillestrøm-spillerne i kø for å score, men ingen av dem klarte det.

Basma best

Christer Basma var banens beste på Åråsen, og bidro i tillegg til en målgivende pasning med mye godt kantspill. Rosenborg var også solide defensivt, og keeper Arni Gautur Arason var trygg og sikker.

Hos Lillestrøm klarte Torgeir Bjarmann seg godt mot Frode Johnsen, og Pål Strand og Espen Søgaard var friske på kantene hos hjemmelaget.

(NTB)