Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lille Doncaster knuste Villa

Sendte dem ut av ligacupen.

(Dagbladet.no:) Lille Doncaster er klar for kvartfinalene i ligacupen, etter å ha banket Premier Leagues Aston Villa 3-0.

I forrige runde sendte Doncaster Manchester City ut av cupen, og derfor tenker ikke manager Dave Penney så mye på hvem de vil trekke i neste runde.

- Det spiller ingen rolle. Uansett hvem det blir så kommer det til å være et stort lag, sier han til Sky Sports.

Under sluttminuttene av kampen hold noen på tribunen opp plakaten: «Gi oss Man. United!»

Straffeskytter byttet side

Villa klarte aldri å ta tak i kampen, og havnet skikkelig bakpå etter 20 minutter spill. Liam Ridgwell handset i straffefeltet, og etter å ha kikket bort på linjemannen pekte dommeren på krittmerket.

Michael McIndoe plasserte ballen ved stolperota, og sendte hjemmefansen til himmels.

Han bestemte seg i skuddøyeblikket for å bytte side. Vanligvis skyter han til høyre for keeperen.

SIKKER PÅ STRAFFE: Michael McIndoe scoret Doncasters første, fra 11 meter. Foto: AP
SIKKER PÅ STRAFFE: Michael McIndoe scoret Doncasters første, fra 11 meter. Foto: AP Vis mer

- Jeg tenkte på å fortsette, siden jeg har scoret på sju av åtte i det hjørnet, sier McIndoe.

Utover i omgangen spilte Villa seg til en del gode sjanser, og spesielt Gareth Barry var nær ved å utlikne. En stuss gikk like utenfor rett før halvtimen var spilt og like etter skjøt han via en forsvarsspiller - men keeper Dino Seremet reddet.

Skulle hatt straffe

Selv om Villa-gutta trolig fikk klar beskjed om hva de skulle gjøre i 2. omgang av David O\'Leary i pausen, fikk de seg en ny smell bare minutter ut omgangen.

Paul Heffernan mottok et flott framspill utenfor 16-meteren, og tok ballen med seg. Han ladet skuddfoten og plasserte ballen til side for Thomas Sørensen.

Etter dette burde selvfølgelig Villa presset, vist seg bedre enn laget som tross alt ligger på 9. plass i League One (tredje nivå) - og skapt sjanser. Det skjedde ikke.

Men etter 78 minutters spill skulle Milan Baros hatt straffespark. Stephen Foster var ikke i nærheten av ballen da han la tsjekkeren i bakken.

- De var bedre enn oss

Minuttet etter viste fotballen seg fra sin urettferdige side.

Sean Thornton fintet unna en Villa-mann og klinte til fra nærmere 25 meter. Ballen gikk så vidt innom en Villa-rygg og skrudde bort fra Sørensen og nesten helt i krysset.

Veldig vakkert, men en smule ufortjent med tanke på straffesituasjonen i forkant.

- Jeg føler at det var et par avgjørende situasjoner som ikke gikk vår vei. Men: Gratulerer, Doncaster. Det er et godt lag, og de forsøkte å spille fotball. I 2. omgang var de bedre enn oss, sier Villa-manager David O\'Leary. 


Og alt i alt var det slettes ikke ufortjent at Manchester City-døderne Doncaster gikk videre til ligacupens kvartfinaler.

Belle Vue eksploderte da dommeren blåste av, og flere tusen fans stormet banen.

Arsenal videre

På Highbury hadde Arsenal full kontroll på gjestende Reading, og vant 3-0.

José Antiono Reyes scoret allerede etter 12 minutter, og Robin van Persie økte ledelsen like før pause. Innbytter Arturo Lupoli scoret kampens siste mål etter 65 minutter.

Dette var Readings - som leder The Championshop - første tap på 23 kamper. Les mer om kampen hos BBC.

Straffedrama i London

Birmingham tok oppskriftsmessig ledelsen mot Millwall, da Julian Gray sendte Premier League-laget i føringen etter ti minutter. Hjemmelaget slo derimot tilbake etter pause, ved Alan Dunne.

Det ble ikke flere mål i ordinær tid, og dermed var det duket for ekstraomganger på The New Den.

Tre minutter før første ekstraomgang var over scoret Emile Heskey på en corner, men fire minutter før slutt i den andre utliknet Millwall igjen, ved Marvin Elliott.

I straffekonkurransen holdt rutinerte Premier League-gutter hodet kjøligere enn Millwall-spillerne. De vant straffekonken 4-3, og og sikret avansement for i hvert fall én klubb fra Birmingham.

Debatt

Doncaster har nå slått ut to Premier League-lag. Tror du de klarer å ta en skalp til?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media