Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lille Gent ydmyket Tottenham. Så begynte de å synge Monty Python

På en kveld der Kane scoret selvmål, mens Alli fikk rødt kort.

Fortvilte: Eric Dier. Foto: NTB Scanpix
Fortvilte: Eric Dier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Der Tottenham Hotspur kjemper helt i toppen av Premier League, ligger Gent kun på en 8. plass i belgisk toppdivisjon.

Likevel tok «bøflene» med seg en 1-0-seier fra den første sekstendedelsfinalen i europaligaen.

- Hjemme blir det bedre, sa Tottenham-stopper Eric Dier i etterkant av oppgjøret.

God Eriksen

Spådommen hans stemte bare delvis, på tross av at London-laget åpnet godt. Et tidlig mål av Christian Eriksen ga 1-0.

- En kald avslutning av dansken, sa Eurosports kommentator om Eriksens prestasjon.

Like kald var ikke Harry Kane da han elleve minutter etter raget høyest inne i egen sekstenmeter.

- Fryktelig takling

Selvmålet var et faktum, og Tottenham trengte nå to mål for å gå videre. Fem minutter før pause ble akkurat det mye vanskeligere.

Dele Alli sparte ikke på kraften da han stemplet Brecht Dejaegere, og dommeren var nesten like kontant da han viste det røde kortet.

- Fryktelig takling av Alli, konkluderte kommentatoren til Eurosport før han senere påpekte blodet på Gent-midtbanespillerens legg.

Med en mann mer begynte Gent for alvor å legge seg bakpå. Det ledet blant annet til en stor Christian Eriksen-sjanse etter pause.

Den animerte modellen gir oss et frempek på Tottenham Hotspurs nye stadion i London. En rekke VIP-funksjoner listes opp. Blant annet «Tunnel Club», hvor man kan ta seg et glass vin mens man studerer spillerene i tunnellen på vei til eller fra garderobene. NFL spiller også en stor rolle, og vil blant annet få en egen dedikert publikumsinngang. Vi... Vis mer

Wanyama-kanon

Dansken ble bare hindret av keeper da han ble spilt igjennom av Harry Kane.

Sistnevnte slet med å finne motstanderens mål, og bommet på sjanse etter sjanse. Langt farligere var Vincent Wanyama.

Midtbanespilleren knallet til etter et lekkert hælspark fra Eriksen.

- Han skårer ikke så ofte, men det betyr ikke noe når han først gjør det her, mente Eurosports kommentator om kenyaneren.

Så fulgte et sjansekalas på Wembley.

De gulkledde belgierne hadde nesten ikke ballen på motstandernes banehalvdel, og det så lenge ut som at Tottenham skulle klare dette etterlengtede tredjemålet.

Sang Monthy Python

Gent-spiss Moses Simon var på sin side nærme i å punktere kampen, en avslutning som skapte fornyet liv i bortepublikummet.

De kunne juble vilt da Jérémy Perbet banket inn kampens siste mål. Perbet, som også skåret i forrige kamp, stakk fram foten og sendte Gent videre i turneringen.

Og belgierne visste å gni det inn.

- Gent-fansen synger «Always Look on the Bright side of Life». Briljant, skriver en av flere som fikk med seg feiringen til Gent-fansen på sluttresultatet 2-2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media