Lille-John blant de store gutta

Et drøyt år etter at han spilte 2. divisjonsfotball for Lørenskog har John Carew tatt skrittet helt opp blant de store. Han er med i A-landslagstroppen mot Egypt 18. november.

- Prestasjonene hans i høst har vært så gode både på Vålerenga og på U21-landslaget at han fortjener sjansen, sier Nils Johan Semb.

Unggutten selv var på skolen i dag, og fikk beskjeden overbrakt av rektor.

- Men i går kveld snakket jeg med Drillo, som forberedte meg på at det var mulig jeg kom til å bli tatt ut, sier Carew.

Egen pressekonferanse
Vålerenga innkalte like godt til egen pressekonferanse med 19-åringen etter uttaket, slik at han skal få noenlunde ro til å gjøre det han skal de nærmeste dagene. Og Carew var som vanlig beskjedenheten selv.

- Jeg vet ikke om jeg er god nok. Det blir spennende å se på treningene. Jeg har jo aldri trent på så høyt nivå, sa han, og la fram følgende enkle målsetting:

- Å gjøre det så godt jeg kan på trening, og så håpe jeg får noen minutter i kampen.

Sommerfugler
John Carew har hatt en eventyrlig utvikling siden han kom til Vålerenga i fjor sommer, og ser ut til å innta hvert nytt nivå med den største selvfølgelighet.

Men også han blir nervøs innimellom.

- Jeg kommer nok til å ha sommerfugler i magen på den første treningen med landslaget. Men jeg var ikke nervøs i kampen mot Besiktas. Kanskje fordi jeg ikke skjønte hva de på tribunen sa, ler han.

(NTB)