Lille Lars vil bli stor

Lars Iver Strand lover å følge i fotsporene til bestekompisen Morten Gamst Pedersen.

TROMSØ (Dagbladet): Da Morten Gamst Pedersen i går tok et følelesladet farvel med Tromsø, tok bestekompisen Strand ansvar. 21-åringen og kapteinen på U 21-landslaget briljerte og avgjorde slaget om Nord-Norge da han satte inn 2-0 med et perfekt hodestøt.

Nå vil han også spille i utlandet, helst i England. Morten Gamst Pedersens overgang til Blackburn har gitt ham blod på tann - og trua på at guttedrømmen kan gå i oppfyllelse.

Knoll og Tott

-  Jeg skal ut en dag jeg også. Det er en klar ambisjon. Men jeg stresser ikke. Jeg har litt arbeid jeg må gjøre her i Tromsø først. Dessuten er Morten to år eldre enn meg. Det betyr at han har to års forsprang, sier Strand, som innrømmer at han allerede savner Gamst'n.

-  Det er klart, vi hadde jo veldig mye kontakt på fritida. Sosialt blir han et savn. Tirsdag tar vi flyet sammen til Oslo.

Det blir nok det siste jeg ser til ham på ei stund, sier Strand, «Lille Lars» blant TIL-supporterne.

I Tromsø hang de to sammen som erteris og ble kalt Knoll og Tott.

-  Jeg er stolt over Morten. På lørdag så jeg debuten hans for Blackburn. Der gikk sannelig Gamsten i kroppen på selveste Ronaldo, og slo en tunnell på Gary Neville. Jeg måtte nesten le. Det er stort for Morten, det han opplever nå, sier Strand.

Gamst-erstatteren

TIL-trener Per-Mathias Høgmo mener Lakselv-gutten har potensiale til å bli en ny TIL-eksport.

-  Jeg pleier å si at han har noe Laudrupsk over seg. Han har eminent teknikk og jobber knallhardt. Lars Iver kan nå veldig langt som fotballspiller, sier Høgmo, som hadde mye å glede seg over da TIL ga beskjed om hvem som er best i nord. TIL var bunnsolide defensivt og leverte bevegelig angrepsspill av klasse.

Ikke minst var Høgmo tilfreds med sin tunisiske lynving Karim Essediri:

-  Hadde han vært norsk, ville han vært bankers på landslaget.

Også rørleggeren Hans Åge Yndestad (24) fikk ros, benkesliteren som overtok rollen til den kommende fotballmillionæren Gamst Pedersen. Yndestad klarte seg utmerket på venstresida.

Stor framtid

Han mangler Gamst Pedersens finesser, men kompenserer med hurtighet. Han skaffet TIL straffepark og la to presise frispark som begge endte i mål.

-  Morten har større potensial enn meg, han er unik. Men det som skjedde i dag gir meg selvtillit. Jeg skal fylle rollen, men på en annen måte. Jeg får kjempegod støtte fra de andre gutta på laget, sier Yndestad.

-  Morten er en fanatastisk spiller som ethvert lag ville savnet. Jeg skulle mer enn gjerne beholdt ham her. Når det er sagt hadde Hans Åge en flott debut, sier Høgmo.

Med seks gjenstående serierunder har TIL festet grepet om sølv plassen, og det er fortsatt bare fire poeng opp til Rosenborg.

-  Det tenker vi ikke på. Det vi derimot tenker på er neste kamp borte mot Molde, sier Høgmo.

STORE, LILLE LARS: Her senker Lars Iver Strand Bodø/Glimt og avgjør «Slaget om Nord-Norge» på Alfheim, midtveis i 2. omgang. I går briljerte Strand i sin framskutte midtbaneposisjon. - Jeg skal ut en dag jeg også. Det er en klar ambisjon. Men jeg stresser ikke, sier Lars Iver Strand.