Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lille-Ronaldo til ManU

- Han er en av de mest spennende unge spillerne jeg har sett, sier Alex Ferguson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den portugisiske spissen Cristiano Ronaldo har i dag skrevet under en femårskontrakt for Manchester United. 18-åringen går fra Sporting Lisboa til United for 142 millioner kroner, og blir spådd en lysende framtid i klubben.

- Han er en ekstremt talentfull midtbanespiller. Vi har jaktet på ham ganske lenge, og de siste ukene har andre klubber begynt å vise interesse for spilleren. Så vi måtte handle raskt for å få ham, sier Alex Ferguson til Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

Spennende

Lille-Ronaldo var i aller høyeste grad med da Sporting Lisboa slo United 3-1 forrige onsdag.

- I garderoben etter kampen snakket spillerne om ham i ett sett. På flyet tilbake til England ba de meg om å kjøpe ham. Så høyt verdsatte de prestasjonene hans, sier Ferguson.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro

Født: 5. februar 1985 i Madeira, Portugal
Høyde: 184 cm
Vekt: 75 kg
Posisjon: Spiss
Tidl. klubber: Sporting Lisboa

- Han er en av de mest spennende unge spillerne jeg har sett.

18-åringen, som egentlig heter Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, har spilt flere landskamper for Portugal på ungdomsnivå. Både Real Madrid, Liverpool og Chelsea skal ha vært interessert i kjøpe ham.

Gleder seg

Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

- Jeg er svært fornøyd med å komme til den beste klubben i verden, og det gjør meg enda stoltere at jeg blir den første portugisiske spilleren i Manchester United. Det ser fram til å hjelpe klubben til å oppnå enda mer suksess i årene som kommer, sier han.

Flere britiske aviser skriver at 18-åringen gjorde det svært godt under G19-EM i Portugal denne sommeren. Men Egil «Drillo» Olsen, som ledet det norske G19-landslaget mot blant andre Portugal, har ikke bitt seg merke i spilleren.

- Vi har møtt Portugal flere ganger. Men han er ikke blant de mest profilerte på laget, sier Drillo til Dagbladet.no.

PS! I ettermiddag signerte brasilianske Kleberson for United. Han kom fra Atletico Paranaense og kostet rundt 68 millioner kroner.

ManUs John O'Shea taper duellen mot Ronaldo i kampen mellom Sporting Lisboa og United. Nå blir de lagkamerater.