Lille Shrewsbury fra fjerde nivå rystet suverene Chelsea

Reddet av selvmål.

DE GAMLE ER ELDST: 36 år gamle Didier Drogba viste seg tilliten verdig på topp nok en gang. Her setter han inn 1-0 mot et tappert Shrewsbury-lag som til slutt måtte gi tapt 2-1. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIX
DE GAMLE ER ELDST: 36 år gamle Didier Drogba viste seg tilliten verdig på topp nok en gang. Her setter han inn 1-0 mot et tappert Shrewsbury-lag som til slutt måtte gi tapt 2-1. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB SCANPIXVis mer

• Shrewsbury-Chelsea 1-2 (0-0)

(Dagbladet): José Mourinho viste at han ikke aktet å ta lett på kveldens motstander fra fjerde nivå i England.

Peter Cech, Filipe Luis, Oscar, Andre Schurrle og Didier Drogba er alle spillere av et litt annet kalilber enn det lille Shrewsbury møter til daglig, men stjernegalleriet til Mourinho måtte slite.

0-1 kom først etter hvilen ved Drogba før Andrew Mangan sendte hele Shropshire til himmels med sin utlikning. Dessverre for de tapre vertene ble Jermaine Grandison kveldens siste målscorere da han headet ballen i eget nett.

Dermed er cupeventyret over for denne gang for Shrewsbury, mens Mourinhos menn må regne med nok en kamp i et allerede tøft kampprogram etter en mindre imponerende forestilling.

Men bredden i laget er det i alle fall ingenting å si på.

José Mourinho var, forestillingen til tross, full av skryt til sine egne spillere.

- Vi visste at det kom til å bli en vanskelig kamp. Jeg hadde fire spillere som spilte på søndag fra start, og de var et eksempel til etterfølgelse. Når du i tillegg har Petr Cech og Jon Obi Mikel som ikke spiller til vanlig, men gjør en kjempejobb her i dag, skjønner man at laget er profesjonelt, sa han til Sky Sports etter kampen.

- Jeg forventet ikke annet enn en tøff kamp. Jeg var forberedt på ekstraomganger.

Tamt Åpningsminuttene på Greenhous Meadow ble alt annet enn kjedelige. Allerede etter tre minutter holdt bortelaget på å ta ledelsen etter at Oscar fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe.

Minuttet senere måtte Peter Cech ut i strekk etter et  hjørnespark for vertene, men så sank tempoet betraktelig.

To minutter før sidebytte fikk Drogba omsider ballen i mål etter at et feilslått skudd ble til en pasning til ivorianeren, men veteranen sto i offside og omgangen ebbet ut i 0-0.

Noe Shrewsbury naturlig nok kunne si seg godt fornøyd med.

Spenning Men der vertene tidvis dikterte spillet før hvilen, tok det ikke lang tid før Chelsea viste muskler. Snaut fire minutter var spilt da Drogba gjorde akkurat som han gjorde mot Manchester United på søndag, og sendte Chelsea i ledelsen på kontant vis.

Ikke lenge etterpå var Shrewsbury like ved å utlikne da et skudd fra Nathaniel Knight-Percival skiftet retning i en Chelsea-spiller, men heldigvis for en utspilt Cech gikk ballen utenfor.

Da var presisjonen bedre fra Mangan. Bare minuttet etter at den 28 år gamle fotballnomaden entret banen grep han muligheten da Chelsea-forsvaret nølte etter et hjørnespark, og klinket kula i nettaket.

Greenhous Meadow eksploderte, men det varte ikke lenge da Willian, med sin første involvering etter å ha kommet inn, slo et godt innlegg som en uheldig Jermaine Grandison stusset i eget nett.