Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lille TV 3 kan bli sportstaper

Kun de fjernsynskanalene som når ut til 90 prosent av befolkningen skal få vise viktige sportsbegivenheter som EM, OL og VM, mener Kulturdepartementet. TV 3 raser mot forslaget i en høringsuttalelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 3 har en dekningsgrad som ikke oppfyller Kulturdepartementets forslag til ny kringkastningsforskrift. I forslaget heter det at kanaler må ha 90 prosents distribusjon for å kunne sende begivenheter av samfunnsmessig betydning».

- Ved å innføre en grense utelukker kulturminister Ellen Horn tre av de norske kanalene. Hverken TV Norge, TV 3 eller NRK 2 kan hive oss inn i kampen om senderettigheter, sier Eivind Schackt, administrerende direktør i TV 3 til Kampanje.

TV 3 går i sin høringsuttalese i mot forslaget fra Kulturdepartementet. Kanalen mener departementet også burde fokusert mer på fremtidens tv-industri, der digital distribusjon blir langt mer vanlig, og at seere kan betale diekte for de programmene de selv ønsker å se.

- Forslaget fra Kulturdeparmentet ødelegger markedet, sier Schackt til Kampanje.

(Dagbladet.no)