Lille-Tvedten (2) har begynt å tricke som pappa

- Han er lysår foran mora si.

DEN SKAL TIDLIG TRICKES...: Luka Tvedten (2) liker å studere pappa Håvard på banen, og kopiere triksene selv. - Luka er helt vill etter å trene med ball, sier Aalborg-proffen. Foto: havardtvedten.com
DEN SKAL TIDLIG TRICKES...: Luka Tvedten (2) liker å studere pappa Håvard på banen, og kopiere triksene selv. - Luka er helt vill etter å trene med ball, sier Aalborg-proffen. Foto: havardtvedten.comVis mer

(Dagbladet): Trickskuddene og det rappe håndleddet er Håvard Tvedtens varemerke som håndballspiller.

De tekniske finessene er et resultat av mange års trening - i sine yngre dager sto Tvedten ofte alene ved et mål og skrudde ballen rundt en stol.

Sønnen hans Luka (2) vil tilsynelatende ikke være noe dårligere.

Skyter på Erevik
I en video Tvedten selv har publisert på sin hjemmeside, viser toåringen at han allerede har skjønt prinsippene for et trickskudd. Fra nesten død vinkel kaster han ballen i mål, og like etter forsøker han å forklare mamma Guro Fostervold hvordan det hele skal gjøres.

«Luka er helt vill etter å trene med ball. Han skal prøve ut alt. Denne videoen er fra slutten av mars, og ballen skrur lekkert inn fra nesten «død» vinkel. Helt sjef!», skriver landslagskanten selv.

Til Dagbladet forteller han at Luka ofte kommer ut på parketten etter Aalborg-treningene.

- Han kommer når vi er ferdig å trene, og skyter på Ole (Erevik, landslagskeeper) i målet. Han har holdt på med ball siden han var noen måneder gammel og lå i vugga. Han har alltid syntes det er gøy.

- En kommende håndballstjerne?

OVERGÅR MAMMA: - Luka ligger lysår foran mammaen sin, sier Håvard Tvedten. 

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
OVERGÅR MAMMA: - Luka ligger lysår foran mammaen sin, sier Håvard Tvedten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- He-he, han blir god. Luka er veldig selvdreven og prøver alle ting som jeg gjør. Da videoen ble laget sto jeg ute på kanten og skrudde den inn, og så kom han inn bak meg, tok ballen og skrudde den i mål. Det var flaks at mora sto og filmet, sier Tvedten.

- Lysår foran Guro
Han er ikke i tvil om hvem som er best av mor og sønn.

- Han ligger lysår foran mora når det gjelder å tricke. Han var borte og viste henne hva hun skulle gjøre, og rettet på henne, flirer Aalborg-proffen.

Tvedten understreker imidlertid at han ikke kommer til å legge noe press på Luka, om at han skal satse på håndball.

- Han gjør dette helt på eget initiativ. Jeg vil oppfordre ham til å fortsette å ha det gøy, for han elsker det jo. Hvis han kombinerer «driven» han har til å trene teknikk, ser det veldig spennende ut. Han er like god i fotball også, sier 33-åringen.