Lille videre med bragdseier

2-0 over Milan på San Siro.

Lille er for første gang klar for cupspillet i mesterligaen etter bragdseier 2-0 over Milan på San Siro.

Peter Odemwingie og Kader Keita scoret målene som sendte det franske laget opp til annenplass i gruppa, ett poeng foran AEK som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Anderlecht.

- Vi spilte en stor kamp og viste hva som bor i dette laget. Milan møtte en murvegg i dag, sa Lille-trener Claude Puel.

Halvtomme tribuner og redusert hjemmelag

Milan hadde vunnet 15 av sine siste 17 hjemmekamper i europacupen, og tapt bare en gang - i semifinalen mot Barcelona forrige sesong. Men Lille fikk hjelp ved at Milan sliter med skader. Carlo Ancelotti mønstret et redusert lag i kampen som for hjemmelaget betydde lite.

Paolo Maldini, Clarence Seedorf og Kaka startet på benken, mens Massimo Ambrosini og Kakha Kaladze vendte rustne tilbake etter skader.

Milan hadde solgt billetter til en euro stykket, i håp om å få velfylte tribuner. Det var ikke nok, og stadion var ikke engang halvfull i regnværet.

Odemwingie scoret ledermålet allerede i det sjuende minutt, da han satte inn keeperreturen etter Mathieu Bodmers skudd. Lille ledet fortjent ved pause.

HOPPENDE GLAD:Keita feirer etter scoring mot Milan, til høyre Odemwingie. Lille overrasket med seier på San Siro, og avanserte til cupspillet. Foto: EPA
HOPPENDE GLAD:Keita feirer etter scoring mot Milan, til høyre Odemwingie. Lille overrasket med seier på San Siro, og avanserte til cupspillet. Foto: EPA Vis mer

Filippo Inzaghi nikket i tverrliggeren et kvarter ut i annen omgang, men akkurat da Milan så ut til å være på vei inn i kampen scoret Keita for gjestene. Etter veggspill med Bodmer skjøt han utagbart i hjørnet.

AEK ville tatt annenplassen med seier, men defensivt rot ga seiersløse Anderlecht to måls ledelse i Brussel. Sene scoringer av Vassilis Lakis og Bruno Cirillo var ikke nok for det greske laget, som må nøye seg med UEFA-cup.

(NTB)