Lille Wycombe rundlurte Charlton

Fra 3.divisjon til Carling Cup-semi.

(Dagbladet.no): Charlton - Wycombe 0-1

Wycombe Wanderers spiller til daglig i engelsk League Two, hele tre divisjoner under kvartfinalemotstander Charlton.

I Norge befolkes dette nivået av lag som Skavøypol, Trauma og Klemetsrud. Lilleputter? Det var ikke noe smått ved Wycombes sensasjonelle seier over Charlton tirsdag kveld.

Kontroll fra første minutt

Allerede fra start var det tydelig at Charlton ikke ville få det enkelt hjemme på The Valley. Hjemmelaget slet med å skape sjanser, og bare en god Scott Carson hindret baklengs etter hvert som Wycombe dro opp det ene gode angrepet etter det andre.

Bortelaget imponerte med god bevegelse og sikkert pasningspill, og spilte seg fram til flere store sjanser.

Til slutt var det Jermaine Easter som fikk fulltreff. 24-åringen vant ballen midt på Charltons banehalvdel, avanserte til 20 meter, og banket den inn nede til venstre for Thomas Myhres erstatter.

Mens Charlton like etter gikk til pause til fortjent pipekonsert fra hjemmepublikummet.

UTAGBART: Jermaine Easter (til venstre i blått) dunker ballen forbi Scott Carson i Charlton-målet og sender lille Wycombe Wanderers til himmels. Foto: Reuters
UTAGBART: Jermaine Easter (til venstre i blått) dunker ballen forbi Scott Carson i Charlton-målet og sender lille Wycombe Wanderers til himmels. Foto: Reuters Vis mer

Charlton i alvorlig trøbbel

Til tross for fem gode minutter før hvilen, var det et fortsatt tafatt Charlton som kom på banen i andre omgang.

Spillere som ikke finner hverandre, elendig bevegelse og hårreisende feilpasninger - det er rett og slett ingen tvil om at nylig promoterte assistenttrener Les Reed har en stor jobb foran seg om han skal redde dette laget fra nedrykk i Premier League.

Wycombe på sin side fortsatte å jobbe godt, og manager Paul Lamberts gutter mistet aldri fatningen i en andreomgang nærmest blottet for sjanser.

Til tross for et naturlig Charlton-press de siste fem minuttene pluss overtid, virket det aldri som om Wycombe skulle gi fra seg dette.

Wycombe er dermed klar for semifinale i årets Carling Cup, nesten seks år etter at de nådde semifinalen i FA-cupen.

• Din mening: Hva er tidenes største cup-bombe?

Lille Wycombe rundlurte Charlton
TAKTISK TRIUMF: Wycombe-manager Paul Lambert med god grunn til å være fornøyd etter at laget hans avanserte til semifinale i Carling Cup tirsdag kveld.