Lillebror Berisha viste muskler da Ulf fikk bank

Viking scoret fem mot naborivalen.

(Dagbladet): Viking - Sandnes Ulf 5-0

Veton Berisha scoret sitt tredje mål på like mange kamper, og bidro med det til at fylkesrival Sandnes Ulf ble slått hele 5-0 på Viking Stadion.

- Det sårer stoltheten. Viking var effektive og gode foran begge boksene, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen etter kampen.

Kjell Jonevret var selvsagt fornøyd med seieren, men mener at Viking ikke var 5-0-gode i kampen.

- Sånn stemning håper jeg vi får litt oftere her. Det er godt å se at folk kommer på kamp igjen. Jeg synes ikke det var en 5-0-kamp, vu var ikke så gode, men vi var veldig effektive. Det var herlig å få proppen ut, sier Jonevret etter kampen.

Ti minutter Berisha fant nettmaskene ti minutter ut i kampen, etter at Sandnes Ulf hadde startet friskt. Berisha fikk ballen på venstre side av straffefeltet og satt den hardt og lavt i nærmeste hjørne.

Feiringen tok han foran Sandnes Ulf-supporterne, noe som falt i dårlig jord hos Sandnes-spillerne. Etter litt småkrangling var imidlertid alt ordnet opp i.

Sandnes Ulf var ikke ufarlige, og Morten Eriksen - som gjorde comeback for Sandnes Ulf i dag, etter at han overraskende valgte å legge opp etter fjorårssesongen - så et skudd gå like utenfor etter tyve minutter.

Etter halvtimen spilt økte Viking ledelsen, til tross for at Sandnes Ulf hadde flere avslutninger enn det Viking hadde hatt frem til da.

Trond Erik Bertelsen hamret ballen i tverrliggeren fra langt hold, og returen havnet i bena til Vidar Nisja som skrudde ballen lekkert i det lengste hjørnet med utsiden av foten.

Begge lag hadde flere muligheter i første omgang, men gikk til pause på stillingen 2-0 til Viking.

Punkterte kampen Andre omgang var lik den første. Begge lag hadde muligheter, Viking hadde de største. Håkon Skogseid hadde den største muligheten da han headet mot mål etter en corner. Ballen ble imidlertid reddet på streken av en Sandnes-forsvarer.

Ti minutter før full tid scoret imidlertid Viking målet som ble spikeren i kista.

Martin Ørnskov prøvde skudd fra langt hold, men gikk via ryggen til en Sandnes-spiller og i bena til Yann-Erik de Lanlay. Han dundret ballen i mål fra omtrent 18 meters hold.

I kampens aller siste minutter fikk Viking to bonusmål da Håkon Skogseid og Christian Landu Landu scoret. Skogseid sitt kom i det 89. minutt da han fikk ballen i Sandnes-felet. Alene med Bo Andersen satt han ballen sikkert i mål.

Landu Landu sitt kom da en Sandnes-spiller taklet ballen fra en Viking-spiller i feltet. Landu Landu hadde fulgt opp, og satt ballen sikkert i mål.