Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lillebror Bø knuste Fourcade i duell: - Så viktig for norsk skiskyting

Imponerte med sterk 3. plass i Anterselva. En 3. plass for historiebøkene.

IMPONERTE:
Johannes Thingnes Bø slo Martin Fourcade på sisterunden på jakstarten i Anterselva.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERTE: Johannes Thingnes Bø slo Martin Fourcade på sisterunden på jakstarten i Anterselva. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Brødrene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø kjempet begge i toppen i jakstarten i Anterselva.

Stryningene jaktet tettrioen Simon Schempp, Anton Sjipulin og Simon Eder. Samtlige bommet på siste stående, slik at Thingnes Bø og Martin Fourcade med sine superserier gikk ut på sisterunden med håp om å komme på pallen.

Det ble en monsterduell mellom verdens to kanskje sterkeste skiskyttere i langrennssporet. For en gangs skyld gikk Fourcade tapende ut av en duell.

Thingnes Bø gikk nemlig strålende og rykket ifra verdenseneren mot slutten av sisterunden. Dermed kunne 22-åringen juble for 3. plass.

- Han slår knockout på Fourcade. Det viser at det er mulig å slå ham. Det er så viktig for norsk skiskyting, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Historisk pallplass Det er faktisk første gang at Thingnes Bø er på pallen uten å vinne. Samtlige av 22-åringen ni forhenværende pallplasseringer har kommet etter seirer.

- Det betyr alt. Det nærmer seg VM, så det er viktig endelig å få knuse Fourcade. Det var skikkelig deilig, sier Thingnes Bø til NRK.

Stryningen hadde en trøblete sesonginnledning, men har hatt en svært positiv utvikling og vist gryende langrennsform den siste tiden. Endelig er Thingnes Bø tilbake der han var i fjor.

Også storebror Tarjei var lenge med i pallkampen, men bommet én gang på siste stående og ble nr. 8. Emil Hegle Svendsen havnet på 12. plass, mens Ole Einar Bjørndalen ble nr. 30.

- Det var like greit at jeg bommet, slik at jeg slapp å bli ydmyket av Johannes på sisterunden, sier Tarjei Bø med et lurt smil.

Sjipulin vant jaktarten foran Schempp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media