EN NY GYTKJÆR: Christian Gytkjærs lillebror, Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
EN NY GYTKJÆR: Christian Gytkjærs lillebror, Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Eliteserien:

Lillebror Gytkjær brukte bare 19 sekunder på å markere seg i eliteserien

Men Frederik Gytkjær og hans Haugesund klarte ikke å stanse Godset i sesongåpningen.

Strømsgodset - Haugesund 3-1 (1-1)

(Dagbladet): Christian Gytkjær er et kjent navn for de aller, aller fleste norske fotballfans etter at han ble toppscorer i eliteserien i fjor. Gytkjær gikk til 1860 München etter fjorårssesongen, men allerede 19 sekunder ut i årets eliteserie klarte en annen Gytkjær å markere seg.

Nemlig lillebror Frederik (24).

Dansken signerte for Haugesund i desember, og brukte altså bare 19 sekunder på å score sitt første mål i eliteserien. Gytkjær fikk ballen ved 16 meter, der han dro seg ut i banen og dunket til. I mål. Men det holdt ikke mot Godset på Marienlyst.

- Det er fantastisk å få en slik start, du kan ikke be om mer. Men jeg er forbannet over at vi slapp dem inn igjen i kampen, sa Gytkjær til Eurosport.

Tvilsom takling

En marerittstart for Strømsgodset i sesongåpningen - på hjemmebane. Men drammenserne fortsatte å kjempe, og en drøy halvtime ut i omgangen fikk de lønn for strevet.

Denne gangen var det Marco Tagbajumbi - som var på lån i Godset i 2015, og har vendt tilbake til denne sesongen - som fikk satt ballen i mål til utlikning.

Godset-spiss Marcus Pedersen var for øvrig heldig som slapp unna med bare et gult kort etter en takling på Kristoffer Haraldseid ved Haugesunds dødlinje. Taklingen var altfor sen, og heller ikke særlig pen.

- Jeg føler selv det er greit med gult kort. Jeg trakk til meg beina, så det var ikke så stygt som det kanskje så ut som, sier Marcus Pedersen til NTB om situasjonen.

- Hvis jeg hadde fullført med strake bein, hadde det nok vært rødt, medga spissen.

- Klokkeklart

Utvist ble derimot Liban Abdi, som sto helt stille foran Strømsgodsets Lars Vilsvik som skulle ta et frispark. Vilsvik sparket da ballen rett i Abdi, som fikk et gult kort av dommer Ola Hobber Nilsen. Det var hans andre gule for dagen, og Abdi måtte dermed ta en tidlig dusj.

- Det synes jeg er klokkeklart, kommenterte Bengt Eriksen i Eurosport-studio.

Derfra fikk Godset et lite overtak, og etter 75 minutters spill var det nettopp nevnte Pedersen som sendte hjemmelaget foran.

Jonathan Parr forsøkte seg først fra siden, et forsøk der keeper måtte gi retur. Den plukket også Parr opp, og sendte den videre til Marcus Pedersen, som lekkert bredsidet ballen i mål.

Da raknet det også for Haugesund. Få minutter senere kunne Tagbajumbi sette sin andre for dagen, et slags piruettskudd etter elendig forsvarsspill fra gjestene. Det ble også med det.