Lillebror jager Derby-favoritten

-Thai Tanium kjemper i alle fall om plassen bak Tanita Love, lover Vidar Hop.

(Dagbladet.no):  Da Vidar Hop vant Norsk Travderby for tre år siden, var Thai Tanic storfavoritt. I ettermiddag blir det et lite jordskjelv i V65-spillet (innleveringsfrist 15.10) dersom Hop vinner Derby med Thai Tanics lillebror Thai Tanium i V65-4.

Det er opplest og vedtatt at Derby-seiren er bortbestilt til storfavoritten Tinita Love. Men Vidar Hop sitter med ett av de aller beste kortene dersom storfavoritten ikke har sin aller best dag når det gjelder. Slikt har skjedd i trav før.

- Vel, jeg kan jo ikke annet enn å tro at Tinita Love vinner Derby etter de prestasjonene hun har levert. Thai Tanium har i alle fall en god sjanse på plassen bak Tinita Love. Hesten har utviklet seg hele tiden, og har aldri vært bedre enn da han vant kvalifiseringen.

Og stayerdistansen 2600 meter er et pluss, sier seierskusken bak gårsdagens mest imponerende V75-vinner på Bjerke – Qtee.

Her kan du klikke deg inn og kjøpe de ferdigoppsatte V65-kupongene til Dagbladet.no’s travekspert Bengt Berg.

Hop er heller ikke fremmed for en plass på seierspallen i kaldblods-Derby i V65-5. Tangen Scott er hesten.

- Kaldblods-Derby er vel åpent denne gangen. Det er nok fire-fem hester som kan vinne, og Tangen Scott er blant dem. Han fungerte veldig fint i kvalifiseringen som andrehest bak Raikkonen, og nettopp Raikkonen er min knepne favoritt, sier Hop, som også har en Derby-seier med de kalde – Lome Elden i 1999.

-Vant lett i kval’en Søndagens aller største sjanse for Vestfold-kusken Vidar Hop er med Lome Rigla i hoppe-Derby – V65-2.

 LETT KVAL-SEIER:  Thai Tanium og Vidar Hop vant Derby-kvalifiseringen 21. august veldig enkelt. Foto: Hesteguiden.com
LETT KVAL-SEIER: Thai Tanium og Vidar Hop vant Derby-kvalifiseringen 21. august veldig enkelt. Foto: Hesteguiden.com Vis mer

Som storfavoritt i V75 nest sist skuffet Lome Rigla stort. Da hadde hesten halsproblemer, som åpenbart var kurert til Derby-kvalifiseringen sist.

- Lome Rigla vant lett, og med klaff kan hun få tet ganske tidlig. Det er vel Horgen Lotta i mot, mener Vidar Hop. 

GV frykter Lome Rigla
Og kusk Geir Vegard Gundersen bak favoritten Horgen Lotta er ikke hundre prosent trygg på sin hest etter en trøblete sesong..

- I en optimal utgave vinner Horgen Lotta enkelt, men hun skal ikke være mange prosent  unna toppnivå før Lome Rigla slår oss. Den hesten imponerte meg stort i kvalifiseringen, sier Geir Vegard Gundersen til rikstoto.no.

Foran selve Derby-løpet til Tinita Love legger Bjerke-champion GV all skepsis til side.

- Jeg ville ikke være ærlig hvis jeg ikke sa rett ut at jeg kjører til start med seier i blikket. Jeg klemmer til direkte i håp om å være tidlig i tet, sier kusken på uvanlig optimistisk vis.

Rågod Jetstile-konkurrent

Han lanserer en liten dose skepsis når det gjelder dagens største favoritt Jetstile i V65-6. Stjernetraveren var overlegen i tilsvarende stayerløp (3200 meter) på Derby-dagen i fjor.

- Selv om Jetstile kjentes veldig bra ut i hurtigkjøring  sist fredag, er jeg litt usikker. Visst tror jeg på en god sjanse, men jeg har respekt for Felicia’s Fighter, som har vært rått god i år, advarer søndagens nøkkelkusk.

FAVORITTPRESS: Geir Vegard Gundersen har stort favorittpress på seg på Bjerke i dag bak Tinita Love, Jetstile og Horgen Lotta. Det har han taklet før - som her med Derby-seiren bak Jetstile i 2005.
STOREBRORS DERBY-TRIUMF: Vidar Hop feiret Derby-triumf med Thai Tanic i 2004. I ettermiddag er Hop outsider med lillebroren Thai Tanium.