NY SPRINTER: Tomas Northug er sprintverdensmester for juniorer for tre år siden. Framover skal han trene sammen med Norges beste sprintere. Foto: Scanpix

Foto: Ned Alley / Scanpix
NY SPRINTER: Tomas Northug er sprintverdensmester for juniorer for tre år siden. Framover skal han trene sammen med Norges beste sprintere. Foto: Scanpix Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Lillebror Northug får landslagsplass

Skal trenes av både Monsen og Aune.

AKER BRYGGE (Dagbladet): Neste langrennssesong er det to stykk Northug på det norske langrennslandslaget.

I dag ble det klart at lillebror Tomas Northug blir en av seks løpere på sprintlandslaget, mens Petter Northug selvsagt fortsetter på allroundlaget.

Sprinterne får samtidig ny trener i Arild Monsen, det er kjent at 51-åringen melder overgang fra Sveriges raskeste skigutter. Monsen deler nå trenerjobben for de norske sprinterne med Ulf Morten Aune - som har hatt jobben siden 2004.

Nye impulser Rollefordelingen blir at Aune får det administrative ansvaret, mens Monsen blir den som styrer det sportslige innholdet sammen med løperne.

- Jeg ser veldig fram mot det. Arild har lang erfaring, og har jobbet med veldig gode løpere. Jeg tror vi to kan utfylle hverandre godt, sier Aune til Dagbladet.

HJEM TIL NORGE: Arild Monsen må neste sesong bytte flagg på lua. Foto: Erlend Aas, NTB scanpix
HJEM TIL NORGE: Arild Monsen må neste sesong bytte flagg på lua. Foto: Erlend Aas, NTB scanpix Vis mer

Han tror det er sunt med nye impulser i sprintlaget.

- Jeg har vært trener på dette laget i ti år. Det sier seg sjøl at ny energi, nye impulser og en annen måte og se ting på - det er klart det er positivt.

- Frie tøyler Også Monsen er positiv til samarbeidet med Aune.

- Han får en administrativ rolle, mens jeg får alt ansvar for trening og det treningsfaglige. Vi snakker jo sammen om det, og jeg vil bruke ham, men har ganske frie tøyler med innholdet på trening, sier Monsen.

Også Finn Hågen Krogh, som slo gjennom i samme junior-VM som Thomas Nortug, er funnet verdig plass i elitetroppen. Han erstatter Kristian Tettli Rennemo hos allrounderne.

SAMMEN FOR NORGE: Petter Northug (t.v) må framover regne med konkurranse fra lillebror også i v-cuprenn og VM. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
SAMMEN FOR NORGE: Petter Northug (t.v) må framover regne med konkurranse fra lillebror også i v-cuprenn og VM. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer

Lille-Nortug får plassen til John Kristian Dahl hos sprinterne, etter at trønderen framover satser på langløp.

På dagens pressekonferanse på i Oslo ble også Norges nye smørebuss presentert - fullt ut dekorert.