Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lillebror Northug lot tårene trille etter sin første verdenscupseier

Knuste konkurrentene.

OVERRASKET: Tomas Northug overrasket alle og vant sprinten i estiske Otepää. Da kom gledestårene kjapt. Foto: Skjermdump med tillatelse fra NRK
OVERRASKET: Tomas Northug overrasket alle og vant sprinten i estiske Otepää. Da kom gledestårene kjapt. Foto: Skjermdump med tillatelse fra NRK Vis mer

(Dagbladet): Mange av herrene ønsket å vise seg fram i sprintløypene i estiske Otepää - for å være aktuelle til den klassiske VM-sprinten i Falun 19. februar. Fra prologen gikk alle de ti norske herrene videre.

Dagens klassiske sprint er den første siden sesongåpninga i Kuusamo, som da ble vunnet av Eirik Brandsdal.

Både Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby står over denne verdenscuphelga, for å komme seg etter Tour de Ski.

Seierstårer fra Northug I finalen var hele fem av seks løpere norske: Finn Hågen Krogh, Pål Golberg, Ola Vigen Hattestad, Sondre Turvoll Fossli og Tomas Northug.

Tomas Northug viste at han hadde superski i finalen, og fikk ei stor luke til resten av finalegruppa tidlig.

- Han går så bra her. Han drar i fra, nærmest skrek kommentator Jann Post i bua mens TV-bildene viste hvordan lillebror Northug suste i fra konkurrentene.

På oppløpet var det ingen som greide å hente inn 24-åringen, som knuste Ola Vigen Hattestad og finske Toni Ketelae på de siste meterne.

Pål Golberg, Finn Hågen Krogh og Sondre Turvoll Fossli tok de øvrige plassene.

Gjorde som Bjørn Lind Etter målgang brast trønderen i gråt over å ha tatt sin første verdenscupseier. Etter å ha hentet seg inn, tok han seiersrunden foran det estiske publikum - med tidenes gledessmil om munnen.

- Jeg tenkte på løpet Bjørn Lind gjorde i Otepää for mange år siden, og gjorde som han, forteller 24-åringen - som kopierte det svensken gjorde i 2006.

- Trenerne ga meg beskjed om at jeg hadde femten meter, så da kjørte jeg på, sier en svært glad Northug i seiersintervjuet.

Men 24-åringen var heldig som i det hele tatt kom seg til finalen.

Dramatikk i semien Dramatisk ble det i den første av herrenes semifinale, hvor Tomas Northug først falt i en bakke, før han ble hindret på oppløpet da Sergey Ustiugov falt. Lillebror Northug kom seg i mål på en fjerdeplass - og tok seg til finalen på tid.

Heatet ble vunnet av Finn Hågen Krogh, som gikk videre fra kvartfinalen på tid. Heatet vant han foran Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg - sistnevnte også til finalen på tid.

I den andre av semifinalen for herrene, måtte Eirik Brandsdal og Timo André Bakken se seg slått av Sondre Turvoll Fossli og Toni Ketelae - som var eneste ikke-nordmann i herrefinalen.