RULLESKI OG BENSINKANNE: Dette bildet ble tatt av Tomas Northug av politiet etter at han ble stoppet mens han gikk på rulleski langs Autobahn i Tyskland. Foto: Politiet.
RULLESKI OG BENSINKANNE: Dette bildet ble tatt av Tomas Northug av politiet etter at han ble stoppet mens han gikk på rulleski langs Autobahn i Tyskland. Foto: Politiet.Vis mer

Lillebror Northug tatt av politiet med rulleski på autobahn

- Et uvanlig møte, sier tysk politi.

(Dagbladet): Langrennslandslaget var nylig på samling i Oberhof i Tyskland, og den tyske nettavisen In Südthüringen meldte at en av de norske langrennsløperne ble stoppet av politiet mens han gikk på rulleski langs Autobahn.

Otto Ulseth er pressekontakt for herrelandslaget, og bekrefter overfor Dagbladet at det er Tomas Northug (21) som forrige onsdag ble stoppet med rulleski langs den trafikkerte motorveien.

- Ja, det stemmer at det er Tomas som er avbildet i den tyske avisen. Bilen gikk tom for bensin, og han var sjåfør og yngstemann i bilen, sier Ulseth til Dagbladet.

De to andre i bilen skal etter det Dagbadet erfarer ha vært Niklas Dyrhaug og Petter Northug.

Fikk ikke gå på rulleski helt fram
Ifølge en pressemelding fra det bayerske motorveipolitiet gikk det ut en melding om en mulig ulykke på Autobahn ved Mellrichstadt. Da politiet kom fram til Northugs bil, fikk de beskjed fra de andre passasjerene at de var gått tom for bensin og at påfyll var på vei.

Siden bilen ikke utgjorde noen fare for trafikken der den sto, kjørte politiet videre. Etter 200 meter møtte de på Northug på rulleski.

«Et uvanlig møte», skriver politiet i pressemeldingen.

Northug fikk beskjed om at sportslig aktivitet ikke var tillatt på motorveien, og ble beordret til å gå til fots tilbake til bilen.

Landslaget er nå tilbake fra samlingen - og Ulseth har ikke vært i kontakt med Tomas Northug etter hendelsen.

- Han fikk 10 euro i bot, og dette er bare en formalitet, sier Ulseth.

- Ikke alvorlig
Langrennsløperen Pål Golberg (21) var med på landslagssamlingen i Tyskland. Han sier at situasjonen ikke var alvorlig.

- Jeg var ikke med i bilen, men fikk selvsagt med meg det som skjedde. Bilen gikk tom for bensin og gutta måtte finne på noe de trodde var lurt. Det er jo ingen alvorlig sak, sier Golberg, som ikke vil nevne navn i saken.

GLAD I RULLESKI: Men Tomas Northug må begrense rulleskigåinga på Autobahn i framtida.  Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
GLAD I RULLESKI: Men Tomas Northug må begrense rulleskigåinga på Autobahn i framtida. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer