REKORD: Jack Meredith (t.v.) fra Storbritania vant, mens Vladimir Vukicevic tok en andreplass og satte ny norsk juniorrekord på 110m hekk for menn U23 under Bislett Games i kveld.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
REKORD: Jack Meredith (t.v.) fra Storbritania vant, mens Vladimir Vukicevic tok en andreplass og satte ny norsk juniorrekord på 110m hekk for menn U23 under Bislett Games i kveld. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Lillebror Vukicevic knuste junior-rekorden med 35 hundredeler

- Kan løpe enda fortere, sier Vladimir (19).

||| BISLETT (Dagbladet): Vladimir Vukicevic pangstartet kveldens Bislett Games da han spurtet inn til 13,32 og suveren norsk juniorrekord på 110 meter hekk.

Tross en litt dårlig start var nordmannen nest raskest på distansen, og senket rekorden med hele 35 hundredeler, bak britiske Jack Meredith.

- Det var noe som skurra litt i starten der, og jeg fikk litt vanskeligheter over den første hekken. Får jeg til mitt løp fra første hekk kan jeg løpe enda fortere enn dette, sier en strålende fornøyd Vukicevic til Dagbladet etter løpet.

- Det er en overraskende god tid så tidlig i sesongen. 35 hundredeler er litt utrolig. Jeg følte jeg tok innpå engelskmannen helt fra første hekk, og jeg var bare en knapp meter bak i mål. Forholdene ligger til rette her i kveld, og det var deilig å få det til, sier han.

Lillebroren til litt mer kjente Christina Vukicevic hadde også den forrige juniorrekorden på 13,77, og forbereder seg nå til junior-VM i juli.

- Dette lover godt. Jeg ønsker å prestere så godt som mulig på juniorhekk før jeg tar steget opp til senior. Det er viktig å etterlate noen tøffe rekorder til de unge som kommer etter, sier Vladimir Vukicevic med et smil.

Den norske seniorrekorden, da med høyere hekker, er på 13,62 og ble satt i 1997.