Lillebror Vukicevic til semifinale på rekordtid

- Det er vel slik som dette det skal gjøres.

NÅDDE MÅLET: Vladimir Vukicevic hadde mål om semifinale i EM. Det klarte han fint. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
NÅDDE MÅLET: Vladimir Vukicevic hadde mål om semifinale i EM. Det klarte han fint. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

Vladimir Vukicevic la debutantnervene til side og løp inn til ny norsk U23-rekord på korthekken i EM. Det holdt til semifinaleplass.

Han fikk 13,65 sekunder og slo den gamle U23-rekorden til Gaute Melby Gundersen med tre hundredeler. Tiden hans, som holdt til fjerdeplass i heatet, var også bare tre hundredeler bak den norske seniorrekorden, som også holdes av Gundersen.

- Dette var kanonbra og mer enn godkjent, jublet sportssjef Ronny Nilsen i intervjusonen etter løpet.

- Dette har virkelig vært en god formiddag for norsk friidrett, la han til etter å ha sett Ingvill Måkestad Bovim og Henrik Ingebrigtsen ta seg til hver sin finale på 1500 meter. I tillegg ligger Ida Marcussen godt an til å ta A-kravet til OL i sjukampen.

Bra start - Det er vel slik som dette det skal gjøres, sa en smilende Vladimir Vukicevic etter et forsøk han karakteriserte som bortimot perfekt.

- Etter den gode starten kom jeg inn i min rytme, og hekkløping handler jo mest om å finne den gode rytmen. Dessuten har jeg åtte løp i beina fra tidligere i år, så jeg kjenner distansen ganske godt i tillegg til at formen er veldig god, slo han fast.

Han slet en stund med å ta EM-kravet på 13,80 sekunder, men klarte det en drøy uke før mesterskapet i Finland startet. Da løp han på 13,77 sekunder, som var persen hans før lørdagens flotte oppvisning på Olympiastadion.

- Jeg føler faktisk at jeg kunne løpt enda fortere, og på toppen av det hele løp jeg i lett motvind, fortalte han.

Spent og nervøs - Jeg var spent og nervøs før start, for dette er tross alt det første internasjonale seniormesterskapet jeg er med i. Men nå fikk jeg til et veldig bra løp, og det gjør at jeg kan senke skuldrene og løpe enda mer avslappet i semifinalen søndag. Da skal jeg virkelig slippe meg løs, og det vil ikke være meg imot om jeg slår både den norske rekorden og tar B-kravet til OL i samme slengen, sa han.

Lillebroren til Christina Vukicevic er i ferd med å få det store gjennombruddet på 110 meter hekk for menn, og han har allerede nådd målsettingen om å få løpe semifinale i EM.

- Før dette mesterskapet hadde jeg en skikkelig prat med legen min, Lars Kolstad. Han sa jeg skulle gjøre som svømmerne, legge alt det personlige til side og løpe for Alexander Dale Oen.

- Jeg må også innrømme at jeg er blitt veldig inspirert av det de andre norske deltakerne har gjort i dette mesterskapet, sa Vladimir Vukicevic på vei ut av Olympiastadion lørdag ettermiddag.

(NTB)