Ralf Schumacher

Lillebrorens karriere i skyggen av Schumacher: - Vi står hverandre veldig nært

Ralf Schumacher (42) var også en Formel 1-kjører på toppnivå. Men karrieren havnet i skyggen av broren Michaels.

LILLEBROR: Ralf Schumacher. Her foran banen han og broren Michael la grunnlaget for suksessen. Foto: AFP PHOTO / dpa / Rolf Vennenbernd
LILLEBROR: Ralf Schumacher. Her foran banen han og broren Michael la grunnlaget for suksessen. Foto: AFP PHOTO / dpa / Rolf Vennenbernd Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Michael Schumacher (49) er en legende og et ikon i Formel 1-sirkuset, og en folkehelt i Tyskland. Han la opp i 2012 - og året etter var han involvert i en skiulykke som skapte alvorlige skader. Fortsatt er det ingen andre enn de nærmeste som vet hvordan det egentlig står til med 49-åringen.

Michael Schumacher har en yngre bror, Ralf Schumacher (42). Han er hakket mindre kjent, men likevel et stort navn i Tyskland. Han drev som sin bror med Formel 1, og har flere store seirer på toppnivå.

Kunne havne i trøbbel

De er de eneste brødrene gjennom historien som har vunnet Formel 1-løp. Men Ralf har altså ikke vunnet like mye som sin eldre bror, legenden Michael, som ble verdensmester hele sju ganger.

Begge begynte å kjøre gokart som svært unge. Ralf var tre da han først begynt å kjøre på moren og farens gokartbane i Kerpen i Tyskland. I 1997 gjorde han sin Formel 1-debut.

Magasinet Race Department omtaler Schumacher som en som slet med å tøyle den voldsomme farten under løp, og at det ofte skapte trøbbel for ham, da han kunne havne i uhell. Men, når han traff med alt, viste talentet hans seg så stort at få kunne slå ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer