Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ralf Schumacher

Lillebrorens karriere i skyggen av Schumacher: - Vi står hverandre veldig nært

Ralf Schumacher (42) var også en Formel 1-kjører på toppnivå. Men karrieren havnet i skyggen av broren Michaels.

LILLEBROR: Ralf Schumacher. Her foran banen han og broren Michael la grunnlaget for suksessen. Foto: AFP PHOTO / dpa / Rolf Vennenbernd
LILLEBROR: Ralf Schumacher. Her foran banen han og broren Michael la grunnlaget for suksessen. Foto: AFP PHOTO / dpa / Rolf Vennenbernd Vis mer

(Dagbladet): Michael Schumacher (49) er en legende og et ikon i Formel 1-sirkuset, og en folkehelt i Tyskland. Han la opp i 2012 - og året etter var han involvert i en skiulykke som skapte alvorlige skader. Fortsatt er det ingen andre enn de nærmeste som vet hvordan det egentlig står til med 49-åringen.

Michael Schumacher har en yngre bror, Ralf Schumacher (42). Han er hakket mindre kjent, men likevel et stort navn i Tyskland. Han drev som sin bror med Formel 1, og har flere store seirer på toppnivå.

BRØDRE: Michael og Ralf Schumacher. Foto: AP Photo/Teh Eng Koon
BRØDRE: Michael og Ralf Schumacher. Foto: AP Photo/Teh Eng Koon Vis mer

Kunne havne i trøbbel

De er de eneste brødrene gjennom historien som har vunnet Formel 1-løp. Men Ralf har altså ikke vunnet like mye som sin eldre bror, legenden Michael, som ble verdensmester hele sju ganger.

Begge begynte å kjøre gokart som svært unge. Ralf var tre da han først begynt å kjøre på moren og farens gokartbane i Kerpen i Tyskland. I 1997 gjorde han sin Formel 1-debut.

Magasinet Race Department omtaler Schumacher som en som slet med å tøyle den voldsomme farten under løp, og at det ofte skapte trøbbel for ham, da han kunne havne i uhell. Men, når han traff med alt, viste talentet hans seg så stort at få kunne slå ham.

I 2007 la han opp.

Sønnen

GIFTET SEG: Ralf Schumacher og Cora skilte seg i 2015. Her fra bryllupet i 2002. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson
GIFTET SEG: Ralf Schumacher og Cora skilte seg i 2015. Her fra bryllupet i 2002. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson Vis mer

Brødrene er umåtelig populære i hjemlandet. Alt som skjer rundt dem, skrives om. Også familien. Ralfs sønn David går i sin far og onkels fotspor, og er en meget lovende Formel 1-kjører. Så langt i år har han levert godt i Formel 4, og fikk to andreplasser og en tredjeplass i Abu Dhabi på nyåret.

- Som far er jeg selvfølgelig veldig stolt av David, sa Ralf Schumacher til F1.com.

Michaels sønn Mick gjør det for øvrig også bra i motorsport.

Også den betente skilsmissen mellom Ralf og kona Cora fikk stor oppmerksomhet i 2015.

Race Department skrev i fjor sommer at Schumacher tar erfaringen sin med seg og har fortsatt innen motorsport. Han har sitt eget motorsportlag, KSM.

- En diva

Den britiske Formel 1-kjøreren Jenson Button omtalte i sin selvbiografi Ralf Schumacher som en diva. Der dro han fram en situasjon der Schumacher blant annet hadde bemerket at han ikke kom til å dra noe sted hvis bilen hans ikke sto der og ventet på ham.

«Jeg mener det. Hvis bilen ikke står utenfor hotellet og venter på meg, eller hvis den er sein, blir jeg ikke med,» hevder Button at han skal ha sagt, og sier det første møtet mellom lagkameratene ikke hadde vært det beste.

- Han virket alltid litt usikker på meg, som om han følte at han ble kastet ned fra tronen. Han behandlet meg aldri helt som en likemann, men det kan ha dreid seg om alderen min eller språket, sier Button.

STOREBROR: Michael Schumacher. Foto: Action Images / Crispin Thruston
STOREBROR: Michael Schumacher. Foto: Action Images / Crispin Thruston Vis mer

Forholdet til broren

Men forholdet til broren skal være veldig godt.

- Vi er veldig avslappet i forhold til hverandre, selv om det er vanskelig å svare på hvordan forholdet oss imellom fungerer. Ja, vi kommer alltid til å være brødre. Ja, vi står hverandre veldig nært. Men samtidig er vi konkurransemennesker, begge to, sa Ralf i et intervju med The Guardian i 2003, da begge var aktive.

Han bedyret at de to sjelden snakket om Formel 1.

- Han bor i Sveits, jeg i Østerrike (i 2003, journ.anm.). Vi har familier begge to, og er ikke så veldig mye sammen. Men selv i løpet av det første året vi konkurrerte sammen, snakket vi ikke så mye om verken biler eller løp. Han hadde ikke lyst, og etter en stund hadde heller ikke jeg det, sa Schumacher.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling