Lillehammer ble knust av Lørenskog

Ute av kampen om andreplassen.

TAPTE: Lillehammer og Aleksander Nygaard Rindal tapte mot Lørenskog.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TAPTE: Lillehammer og Aleksander Nygaard Rindal tapte mot Lørenskog. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Med 0-2-tap på egen is mot tabellnabo Lørenskog er Lillehammer ute av sølvkampen i ishockeyens eliteserie.

Opplendingene forsøkte å beseire Lørenskog for første gang denne sesongen hjemme i Kristins hall. Det endte med ny skuffelse. Lørenskog har etter tirsdagens triumf vunnet alle de fem møtene mot Lillehammer i grunnspillet.

Lørenskogs poengkonge Knut Henrik Spets sendte bortelaget foran etter 12.30 av spilletiden. Trønderens skudd gikk inn via Lillehammer-back Aleksander Rindal og utmanøvrerte hjemmekeeper Ryan Nie.

Nesten nøyaktig like lang tid var spilt av annen periode da storscorer James Sixsmith overlistet Nie på nytt. Amerikanske Sixsmith har imponert stort siden ankomsten til Lørenskog i november. Med tirsdagens fulltreffer har han scoret 22 ganger på 25 kamper.

Lillehammer virket tamme i store deler av kampen og hadde lite å by på foran hjemmepublikummet. Det til tross for at laget kunne meldt seg på i kampen om annenplassen med seier. Men uten poengfangst er det nå klart at Lillehammer ender som nummer fire på grunnspilltabellen.

Vålerenga vant oppskriftsmessig 4-0 borte mot tabelljumbo Frisk Asker og ligger fortsatt best an med tanke på den nest beste tabellplasseringen. Oslolaget er à poeng med Lørenskog, men går foran på resultater i innbyrdes møter.

En serierunde gjenstår før grunnspillet er over. Dersom Vålerenga tar full pott i sin hjemmekamp mot Lillehammer, et lag som etter tirsdagens tap har lite annet enn æren å spille for, blir VIF nummer to. Det vil i så fall bety at trener Espen «Shampo» Knutsen og co. får annetvalget (etter serievinner Stavanger) når motstanderne i kvartfinalene av sluttspillet skal plukkes ut.

(NTB)