FOLKEFEST: OL på Lillehammer i 1994 ble en stor folkefest. Nå ønsker politikerne seg en reprise i 2026 . Det er mer tvilsomt om Anita Moen går stafetten om 11 år. Foto: Dagbladet
FOLKEFEST: OL på Lillehammer i 1994 ble en stor folkefest. Nå ønsker politikerne seg en reprise i 2026 . Det er mer tvilsomt om Anita Moen går stafetten om 11 år. Foto: DagbladetVis mer

Lillehammer jobber for et mulig OL om elleve år

Ordførere og rådmenn møtes i ettermiddag.

(Dagbladet): I går var det 21 år siden ble OL-ilden ble tent i bunnen av Lysgårdsbakken på Lillehammer.

Nå jobbes det for at OL-ilden igjen skal tennes i innlandsbyen.

For får politikerne vilja si, så kan Lillehammer-OL i 2026 bli en realitet.

I ettermiddag møtes ordførere og rådmenn fra syv ulike kommuner for å diskutere muligheten for å lansere seg som kandidat.

- Vi var samlet i fjor høst etter at Oslo 2022-prosessen var lagt død. Vi diskuterte om det kunne være aktuelt å for oss å kikke på om Lillehammer og Innlandet kunne arrangere dette neste gang Norge eventuelt melder sin interesse. Vi var enige om å kikke nærmere på dette, og derfor skal vi møtes i ettermiddag, sier ordfører i Lillehammer, Espen Johnsen til NRK.

1. oktober ble det klart at drømmen om et Oslo-OL i 2022 ikke ville bli noen realitet, siden Høyre ikke gikk inn for å gi den statsgarantien OL-komiteen trengte for å levere sin søknad til IOC.

TILDELT: Slik så Dagbladet ut etter at Lillehammer fik tildelt vinter-OL. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet.
TILDELT: Slik så Dagbladet ut etter at Lillehammer fik tildelt vinter-OL. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet. Vis mer

Ønsket om et nytt OL i Oslo ble dempet hos det norske folk da det kom fram at IOC hadde et 7000-siders dokument med krav - deriblant å få drikke cocktails med kongen, egen fil på veiene og egne innganger for IOC-medlemmene på flyplasser.

I tillegg til de fem kommunene som arrangerte OL i 1994, så skal også Gausdal og Ringsaker være med på ettermiddagens møte.

For å kunne søke om å bli OL-kandidat, må uansett Lillehammer ha støtte i idretten, regjering og storting.

DRØMMER OM OL: Ordfører i Lillehammer, Espen Johnsen, ønsker et nytt OL til byen. Foto: Anette Karlsen / Scanpix
DRØMMER OM OL: Ordfører i Lillehammer, Espen Johnsen, ønsker et nytt OL til byen. Foto: Anette Karlsen / Scanpix Vis mer

- Og så må det være en vilje i den norske befolkningen. En faktor som vil spille inn er at vi lykkes med et godt Ungdoms-OL om ett år, sier Espen Johnsen til NRK.