Lillehammer kan få hopp og kombinert neste helg

Lillehammer vil bli tildelt verdenscuprennene i både hopp og kombinert helga 16. og 17. desember hvis Engelberg i Sveits og Val di Fiemme i Italia må avlyse. Begge disse stedene ser det mørkt ut for arrangementene på grunn av snømangel.

Både Engelberg og Val di Fiemme har deadline for sine v-cuprenn i helga. Lillehammer står klar til å overta begge.

- Vi er i høyeste beredskap, og vil bidra maksimalt i den vanskelige situasjonen skisporten har kommet opp i grunnet snømangelen. Opprinnelig skulle vi hatt verdenscupåpningen i kombinert i slutten av november, og v-cuprenn i hopp 2. og 3. desember. Nå er vi innstilt på å arrangere alle disse rennene 16. og 17. desember, sier leder av Lillehammer Skifestival, Kai Korsen, til Dagbladet.no.

I OL-byen Lillehammer er det fortsatt grønn vinter. Snøkanonene står i beredskap og venter på kuldegrader.

- Det beste alternativet er selvsagt hopprenn på snø i 120-metersbakken. Værgudene avgjør om det kan gå. Ett sikkert alternativ, er å arrangere v-cuphopprennene på plast og porselen i 90-metersbakken. Dermed er vi sikret hopping selv om plussgradene skulle fortsette, sier Kai Korsen.

Kombinert langrenn kan arrangeres flere steder:

|På Beitostølen, Sjusjøen, Golå eller i Nordseterområdet.

- Greier vi å arrangere hopprenn, skal vi også å klare å finne et egnet sted for langrenn, sier Kai Korsen.

Etter v-cuprennene i Kuopio sist helg, reiste kombinertlandslaget til Rovaniemi hvor det var kommet 25 centimeter nysnø.

- Mandag og tirsdag var det perfekte forhold. Onsdag var det fem plussgrader og regnvær. Dermed forsvant all snøen. I dag kommer løperne hjem etter å ha fått fire treningsøkter i hoppbakken og tre økter i langrennssporet, sier kombinertsjef Vegar Granheim til Dagbladet.no.

Landslagshopperne reiser til St. Moritz i Sveits lørdag. Der er det en hoppklar 90-metersbakke. De nest beste hopperne skulle deltatt i COC-renn (Kontinental Cup) kommende helg, men de rennene er avlyst i likhet med v-cuprennene i Liberec.

Krisa er med andre ord komplett.

Nå kan Lillehammer bli redningen.

Formann i FIS hoppkomité, Torbjørn Yggeseth, sier til Dagbladet.no at Holmenkollen og Granåsen også har vært vurdert som eventuelle erstattere for Engelberg 16. og 17. desember.

- Begge har plast og porselen, men skal arrangere verdenscuprenn i mars. Lillehammer måtte si fra seg rennene tidligere grunnet snømangel, og får en ny sjanse, sier Torbjørn Yggeseth.