NOK SNØ: Lillehammer bli arrangør for NM i langrenn etter at Molde i dag måtte gi opp på grunn av snømangel. Her fra verdenscupen i Lillehammer i desember. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
NOK SNØ: Lillehammer bli arrangør for NM i langrenn etter at Molde i dag måtte gi opp på grunn av snømangel. Her fra verdenscupen i Lillehammer i desember. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Lillehammer overtar langrenns-NM

Har nok snø.

Moldes NM-arrangører i langrenn måtte kaste inn håndkleet og avlyse mesterskapet. Skiforbundet bestemte deretter at Lillehammer skal bli ny NM-arena.

Det var snømangel som var årsaken til at mesterskapet ikke kunne avvikles i Molde. På Birkebeineren skistadion i Lillehammer er det snø nok, og dermed kommer årets NM til å gå i deler av de gamle OL-traseene fra 1994. Det er i alle fall ingen problemer med snøforholdene på Lillehammer.

Flere reservearrangører var aktuelle. Beitostølen signalisterte at mesterskapet kunne gå der. Også Vang ved Hamar var en aktuell kandidat til å overta mesterskapet, men valget falt altså til slutt på Lillehammer.

I en pressemelding skriver Norges Skiforbund at det er svært komplisert å flytte et så stort NM-arrangement det her er snakk om på kort varsel.

I vurderingene som ligger til grunn for at Lillehammer ble valgt, er det lagt særlig vekt på sportslige forhold, teknisk gjennomføring, blant annet for NRK, og innkvarteringskapasitet.

Mesterskapet går som planlagt, fra 16. til 19. januar.

(NTB)