Lillehammer til tabelltopp

Lillehammer rykket opp til serieledelse med 2-1 etter forlegning mot Manglerud Star i eliteserien ishockey. Både Sparta og Storhamar vant sine kamper.

TIL TOPPS: Manglerud Star tapte 1-2 for Lillehammer etter forlengning i eliteserien ishockey torsdag. Lillehammer overtok serieledelsen med seieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TIL TOPPS: Manglerud Star tapte 1-2 for Lillehammer etter forlengning i eliteserien ishockey torsdag. Lillehammer overtok serieledelsen med seieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Manglerudhallen ble Joakim Arnestad matchvinner 2.42 ut i forlengningen, men til tross for bare 2 poeng tok laget seg forbi Frisk Asker. Det skiller ett poeng mellom de to.

Brendan Ellis og Lillehammer utnyttet et tidlig overtall til å ta ledelsen. Den holdt seg helt til Jonas Berglund utlignet tidlig i midtperioden. Målet ble godkjent først etter videogjennomgang. Det ble ikke flere scoringer før Arnestad dukket opp i "sudden death".

Storhamar slo til med 4-1-seier borte mot Lørenskog, mens Sparta slo Kongsvinger 8-3 på egen is. Dermed har det skilt seg ut en kvartett i toppen av eliteserien. Det er bare tre poeng mellom serieleder Lillehammer og fireren Storhamar. Mellom de to ligger Frisk og Sparta. Ned til Manglerud Star på femteplass er det blitt hele 18 poeng.

Pangdebut

Canadieren Phil Marinaccio er hentet til Storhamar for å score mål. Han gjorde sitt første mål i sitt første bytt i den blågule Storhamar-drakten. Det var gått drøye tre minutter da han snappet pucken i midtsonen og scoret alene med målvakten.

Ifølge TV 2 ishockeyekspert Erik Follestad virker han kanskje som den dårligste på skøyter i eliteserien, men han er flink med kølle og puck – "good hands".

Lørenskog utlignet da en Storhamar-forsvarer serverte pucken til en motstander i dypt inne i egen sone. Petter Grønstad utnyttet tabben.

Marinaccio gjorde ikke særlig av seg utover i kampen. Da Storhamar tok ledelsen på nytt i tredje periode, var det Marinaccio som kjempet til seg pucken i rundvantet og serverte Kodie Curran til 2-1. Martin Rønnild økte til 3-1, mens Steffen Thoresen styrte inn Zettergrens skudd til 4-1 med en Lørenskog-spiller i utvisningsboksen. Da var kampen kjørt.

Kristiansen tilbake

Hjemmehåpet Tommy Kristiansen er tilbake i Sparta Amfi etter et opphold i Stavanger og tysk ishockey. Han presenterte seg med å få sin første utvisning i 1. periode mot Kongsvinger. Kyle Ostberg sendte hjemmelaget i ledelsen før Kongsvinger utlignet ved Daniel Trnavsky.

Didrik Svendsen sendte Sparta i ny ledelse kort etter. Greg Wolfe økte, men Kongsvinger har ved flere anledninger denne sesongen vist seg som mer enn kapable. Valter Rønning reduserte til 2-3 og gjorde kampen spennende igjen.

Spenningen økte da Kristiansen fikk nok en utvisning. Kongsvinger etablerte seg i sonen, og Kim Lennahmmer satte 3-3-målet ett sekund etter at Sparta fikk fullt lag.

Greg Wolfe sendte hjemmelaget i ny ledelse med et tidlig mål i tredje periode, og da Joachim Nermark økte til 5-3 midtveis i perioden klarte ikke bortelaget å svare.

Hjemvendte Kristiansen skulle få sin scoring. Han satte 6-3, mens Wolfe ble tremålsscorer kort etter. Troy Rutkowski fastsatt resultatet til 8-3.

Med seieren tok forsvarte Sparta tredjeplassen på tabellen, tre poeng bak serieleder Lillehammer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer