Lillehammer tok nederlaget med fatning

Det var skuffelse i Lillehammer etter at idrettsstyret gikk inn for Tromsø som norsk kandidat til en eventuell OL-søknad i 2014.

Men i OL-byen fra 1994 tok man nederlaget med fatning.

- Vi har jo tenkt tanken på at dette kunne skje, for det var jo to kandidater, så selv om vi selvsagt er skuffet, tar vi beslutningen fra idrettsstyret til etterretning og sender våre varmeste gratulasjoner til Tromsø, sa Lillehammer-ordfører Synnøve Brenden Klemetrud til NTB tirsdag ettermiddag.

Hun sa også at både hun og andre som har jobbet med OL-saken på Lillehammer hadde gjort seg visse tanker og betraktninger om det vedtaket Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) har gjort sett i forhold til anleggsdriften.

- Det koster 50 millioner kroner i året å drifte anleggene vi har i Lillehammer-regionen. Det finnes også tilsvarende anlegg i Trondheim og Oslo, og kampen om å få de store arrangementene blir tøffere og tøffere. Nå kommer det til å bli enda flere som skal være med i denne kampen, sier hun.

- Hva nå, dropper dere tanken på et nytt OL i Lillehammer for godt?

- Før vi gjør noe som helst må vi se begrunnelsen for at Lillehammer er valgt bort, så får vi se hva vi skal gjøre videre, sier Lillehammer-ordføreren til NTB.

(NTB)