Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lillehammer vil søke om OL

I 2026 eller 2030, ifølge VG.

OL PÅ LILLEHAMMER?: Lillehammer planlegger ny OL-søkndad. Dette bildet er fra Ungdoms-OL Lillehammer 2016 Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
OL PÅ LILLEHAMMER?: Lillehammer planlegger ny OL-søkndad. Dette bildet er fra Ungdoms-OL Lillehammer 2016 Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Lillehammer ønsker å søke om et nytt vinter-OL i 2026 eller 2030. Det skriver VG.

Byen ønsker et OL uten at det skal bygges nye anlegg, og vil ha Oslo, Finnmark, Vikersund, Telemark, Trondheim, Voss og Stavanger med på laget, ifølge avisa.

IOC-veteran Gerhard Heiberg er med i planleggingsfasen. Lillehammer hadde som kjent vinter-OL i 1994.

- Jeg kan bekrefte at Lillehammer igjen ønsker å stå som arrangør at et nytt OL. De nye reglene til IOC gjør at vi kan tilby et lavkost-OL hvor vi tar med store deler av Norge, sier Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen til VG.

Neppe 2026

Heiberg har jobbet tett på OL og den olympiske komité i en årrekke. Han forteller følgende:

- Skal vi rekke vinter-OL i 2026, har vi dårlig tid. 2030 er nok det mest realistiske, fordi motkreftene alltid vil være der, slik at dette trolig vil ta tid. Det er synd fordi det er så få som konkurrerer om lekene i 2026, mens det ligger an til på bli flere i 2030, sier Heiberg.

Vinter-OL 2022 arrangeres i Beijing.

OL 2018: Ingen produserer så mange OL-hoppvinnere som denne byen og denne skolen. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Telemark vraket

I januar ble det kjent at Telemarks OL-drøm ble knust, etter at de lekte med tanken om et vinter-OL i 2026.

I slutten av januar besluttet styret i Norges Idrettsforbund (NIF) at det ikke er aktuelt å søke om et vinter-OL i 2026. Dermed ble drømmen til initiativtakerne i Telemark knust.

IOC-president Thomas Bach sa på en pressekonferanse etter OL i Pyeongchang at han håpet at lekene snart kom tilbake til tradisjonsrike vintersportsstedene, og han nevnte i den anledning Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling