TIL VANCOUVER: Skøytetrener Jarle Pedersen tror Hege Bøkko (18) kan levere gode resultater allerede i Vancouver. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
TIL VANCOUVER: Skøytetrener Jarle Pedersen tror Hege Bøkko (18) kan levere gode resultater allerede i Vancouver. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Lillesøster Bøkko får OL-billett

Selv om resultatene ikke innfrir kravet.

||| (Dagbladet): Hege Bøkko har ikke innfridd de sportslige kravene fra Olympiatoppen, men blir likevel innstilt til Vancouver-OL neste måned.

Både skøyteforbundet og Olympiatoppens mann på skøyter, Johan Kaggestad, synes at Håvard Bøkkos lillesøster har vist seg så positivt fram denne sesongen at hun fortjener en plass i den norske OL-troppen.

— Hege har levert varer så det holder i hele i hele år og vi vil derfor innstille henne på en ungdomskvote, bekrefter Johan Kaggestad overfor Dagbladet.

Viktig for framtida
Den rutinerte idrettslederen er opptatt av at unge, fremadstormende utøvere får anledning til tidlig å føle litt på sirkuset som OL er, i tro på at det er en erfaring som vil være nyttig inn mot framtidige OL.

— Hege skal tross alt ikke gå de mest fysisk krevende øvelsene, men 1000- og 1500-meter, sier Kaggestad — men påpeker at det er toppidrettssjef Jarle Aambø som til syvende og sist skal godkjenne innstillingen.

— Kan prestere nå
Landslagstrener Jarle Pedersen har tro på oppmuntrende resultater for Hege allerede i Vancouver neste måned.

— Med tanke på Sotsji-OL om fire år er det gunstig for Hege å få denne erfaringen, men hun kan levere gode resultater allerede i Vancouver, sier Jarle Pedersen til Dagbladet.

Perset i EM
Hege Bøkko gjorde en god figur under EM i Vkingskipet på Hamar sist helg:Med 39,76 og tredjeplass på 500 meter satte hun ny juniorrekord — og også på 3000 meter noterte hun ny bestenotering med 4.21,11.

Sammenlagt endte hun på 13.plass, og hun sørget også for at Norge får to plasser i VM.

NB! Maren Haugli er den eneste skøytekvinnen som fra før er uttatt til OL.