BALLTALENTER: Marie Henriksen (t.v.) er et håndballtalent, mens storebror Markus Henriksen spiller for Rosenborg under ledelse av far Trond Henriksen.    Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet
BALLTALENTER: Marie Henriksen (t.v.) er et håndballtalent, mens storebror Markus Henriksen spiller for Rosenborg under ledelse av far Trond Henriksen. Foto: Tom E. Østhuus / DagbladetVis mer

Lillesøster Henriksen storspilte for Norge

Klare for semifinale i ungdoms-VM.

|||Marie Henriksen scoret fem mål og storspilte da Norge slo Danmark og sikret seg plass i semifinalen i ungdoms-VM (LK92) i håndball.

Danskene ble slått 26-23 etter at det norske laget hadde ledet med ett mål, 15-14 til pause. Det ble en svært tett og spennende kamp, men de norske jentene vant fortjent.

- Vi har det fortsatt bra, ja, jeg vil si vi har det kjempebra, for nå er vi i semifinalen i VM, jublet den norske treneren Henning Krøger etter kampen.

Norge tok ledelsen, men danskene hang godt med i kampen i første omgang, selv om de norske jentene en periode briljerte og ledet både 8-4 og 14-8. Seks minutter før pause fikk Norge en utvisning, og det var nettopp det de danske jentene trengte til å spille seg skikkelig inn i kampen igjen.

Danskene reduserte fra 8-14 til 14-15 på seks minutter, en svært sterk opphenting.

Det norske laget justerte forsvaret i pausen. Det ga store bedringer i spillet, og utover i annen omgang var det de norske jentene som var i føringen. Danskene la om fra flatt 6-0 til offensivt 4-2 i forsvar mot slutten av kampen, men de norske jentene fant gode mottrekk også mot det.

- Vi hadde ikke til hensikt å la danskene slippe til med noen sluttspurt, kommenterte Krøger.

Det hører forresten med til historien at keeper Marie Tømmerbakke reddet den siste danske sjansen, et sjumeterskast med bare noen få sekunder igjen å spille.

Nå skal de norske jentene ut mot Frankrike i semifinale onsdag.

(NTB)