Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lillestrøm bakpå økonomisk

Må skaffe 20 millioner for å unngå underskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserieklubben Lillestrøm sliter med økonomien. Rundt 20 millioner kroner må hentes inn for å unngå underskudd.

Kombinasjonen av tapte inntekter og økte utgifter er ikke god. Det erfarer Lillestrøm nå. Samtidig som klubben er inne i en av de tøffeste sportslige sesongene på lenge sliter den også med å holde budsjettet, skriver Romerikes Blad.

- Det er viktig å fastslå at det ikke er noen krise. Selv om ikke alt har gått vår vei på den økonomiske siden, så føler vi at vi har rimelig god kontroll. Vi tar det på alvor og har økt fokuset på hvordan vi skal rette det opp, sier LSK-leder Per Mathisen.

Mens årets sesong er skuffende var fjoråret det stikk motsatte. Med cupgull og fjerdeplass i serien steg optimismen på Åråsen. Derfor satset klubben historisk sterkt i år.

I budsjettene ble det ikke tatt høyde for at klubben ville ligge som nummer tolv etter EM-pausen. Ei heller for et tidlig nederlag i cupen.

- Med det som skjedde i 2007 og den satsingen vi gjorde før sesongen, hadde vi regnet med å gjøre det bedre i 2008. Det la vi også opp til i budsjettene våre, sier Mathisen.

Nå satser Mathisen og co. på at en god høstsesong kan rette opp mye av skadene. Klubben må også selge spillere. I budsjettet la den for første gang inn et spillersalg på inntektssiden.

En fattig trøst for de økonomiansvarlige på Åråsen er at dårlige prestasjoner gjør spillernes bonusutbetalinger mindre.

BAKPÅ: Vidar Riseth og Lillestrøm har slitt tungt sportslig så langt denne sesongen. Det har gitt seg utslag økonomisk. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
BAKPÅ: Vidar Riseth og Lillestrøm har slitt tungt sportslig så langt denne sesongen. Det har gitt seg utslag økonomisk. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

(NTB)

image: Lillestrøm bakpå økonomisk

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!