KAN ANGRE: Arne Erlandsen gikk ut defensivt mot ODDS BK i Skien, men klarte ikke å få med seg poeng.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KAN ANGRE: Arne Erlandsen gikk ut defensivt mot ODDS BK i Skien, men klarte ikke å få med seg poeng. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Eliteserien: Odd-Lillestrøm

Lillestrøm er bedre enn sitt defensive rykte – problemet er at treneren ikke tror på det

Arne Erlandsen tok sine defensive forholdsregler og ville i utgangspunktet ikke at LSK skulle ha noe særlig med ballen å gjøre fotball i Skien. Nå kan han angre.

Odd-Lillestrøm 1–0 (1–0)

ODD ER PÅ vei tilbake inn i kampen om den siste plassen i Europa 2018. Det er i hvert fall en slags trøst etter en veldig trøblete sesong der trener Dag-Eilev Fagermo omtaler angrepsspillet deres som trist. Mens Lillestrøm, som ikke var villig til å ta en eneste sjanse før de ble nødt til det, sitter fast i nedrykksstriden.

Det er ikke bare et innlegg for mye, det som til slutt forårsaket Odds seiersmål, som er skyld i det.

Ei heller Fredrik Krogstads mislykkede straffespark.

ARNE ERLANDSENS LILLESTRØM kan nemlig mer enn å ligge dypt, forsvare seg, ta imot og spille på motstanderens feil og bruddmulighetene som alltid dukker opp i en fotballkamp. Synd for dem at de ikke tror på det utenfor Åråsen. For selv om Skagerak Arena er et sted der veldig mye handler om å hindre innlegg og være gode til å rydde unna foran eget mål, så er det ikke livsfarlig å starte presset litt høyere eller spille med en viss risiko med ballen i laget.

Det gjorde ikke Lillestrøm før Odd hadde scoret.

LILLESTRØM SKULLE TILSYNELATENDE ikke bidra med fotballspill denne kvelden. De skulle bare forsvare seg dypt og kompakt, hvilket de blant annet gjorde med en reserve-stopper større enn Frode Kippe (karantene), og kontre når mulighetene bød seg. Uavgjort var med andre ord et akseptabelt resultat tabellsituasjonen tatt i betraktning. Tre poeng ville vært en gedigen bonus. Hvilket betyr at LSK egentlig ikke var interessert i ballen så lenge det sto 0-0, det var greit at Odd hadde den 75 prosent av tida.

Hadde Lillestrøm scoret på en av de to store kontringssjansene Marco Tagbajumi og Erling Knudtzon fikk rett før pause, ville det fort vært en god plan.

Med fasit i hand, fordi Lillestrøm i andre omgang spilte jevnt med hjemmelaget og plaget dem til siste spark på ballen, vil jeg påstå det var i overkant forsiktig.

I FJOR BLE Lillestrøm nummer tolv med 34 poeng. Per dato er de nummer elleve med 31. Men denne høsten er det ikke sikkert 34 poeng er nok for å unngå 14.-plassen og play off om den siste plassen i Eliteserien.

Den kommende hjemmekampen mot Aalesund blir derfor høstens viktigste.

LILLESTRØM HAR EGENTLIG ingenting å frykte når de møter Aalesund. Slik jeg ser det er det bare LSK som kan spenne bein på LSK mandag 30. oktober. Arne Erlandsens mannskap er langt tryggere og mer solid enn Trond Fredriksens. Denne andreomgangen i Skien, da Lillestrøm måtte fram for å ta igjen det tapte, inneholdt mye godt selv om Fredrik Krogstads straffespark gikk i stanga og ut. Så jeg tror ikke det blir marginene som deler ut poengene på Åråsen, det vil være opp til hjemmelagets tilnærming og kampplan.

Spiller Lillestrøm med stort mot tror jeg de vil kjøre over Aalesund.

Gir de bortelaget muligheten til å få fatt i lillefingeren kan de fort miste hele handa.