- Lillestrøm er blottet for tempo

Ståle Solbakken slakter gamleklubben etter først å ha ydmyket den på banen.

Lillestrøm - FC København 2-4, 3-7 sammenlagt.

Ståle Solbakkens FC København hadde ingen problemer med å avansere til UEFA-cupens 1. runde på bekostning av Lillestrøm. Danskene vant 7-3 sammenlagt.

FCK var store favoritter til å gå videre etter å ha vunnet 3-1 i det første møtet. Med 4-2-seier på Åråsen torsdag gikk Solbakkens mannskap videre med komfortabel margin. 

- Lillestrøm er et lag blottet for spillere med tempo. Det er lagets akilleshæl. De vil aldri kunne hevde seg internasjonalt før de får spillere med mer tempo i kroppen, sier FCK-trener Ståle Solbakken etter kampen.

Danskene ødela all spenning om avansement allerede før det var gått 25 minutter. Da hadde Cesar Santin og Ailton Almeida scoret hvert sitt mål. 

- Jeg tror LSK-spillerne fikk et lite sjokk da vi satte opp tempoet fra start. Jeg tror de følte en viss maktesløshet da vi begynte å spille ball med dem, fortsatte Solbakken.

Større tempo

Riktignok klarte Olivier Occean å redusere til 1-2 etter en halvtimes spill, mens Simen Brenne utlignet til 2-2 da et knapt kvarter gjensto. Men danskene skrudde opp tempoet, og Atiba Hutchinson dundret inn 3-2 bare tre minutter senere. Innbytter Jose Junior lekte inn 4-2 tre minutter før ordinær tid var ute.

IKKE IMPONERT: Ståle Solbakken er ikke impondert av det Lillestrøm har prestert mot dem i to kamper. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
IKKE IMPONERT: Ståle Solbakken er ikke impondert av det Lillestrøm har prestert mot dem i to kamper. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

FCK holdt til tider lekestue med Lillestrøm, som nå bare har kampen for å overleve i toppdivisjonen å slåss for resten av sesongen. 

- Jeg har ingen kommentarer til Solbakkens påstander om at spillerne våre mangler tempo. Jeg synes han burde avstått fra slike kommentarer etter denne 4-2 seieren, sier LSK-trener Erlend Johnsen.

Han innrømmet at det var kvalitetsforskjell på lagene, og erkjente at LSK fikk sjokk da danskene begynte å spille ballen. 

- Det var skremmende at de var så mye bedre individuelt enn oss, sier Johnsen.

(NTB)

- Lillestrøm er blottet for tempo
FULL KONTROLL: Det danske avansementet var aldri truet på Åråsen.