Lillestrøm fortsetter å tape

Lillestrøm klarte det ikke i dag heller: Odd Grenland vant 3-1 på hjemmebane mot kanarifuglene.

Med 3-1-seier over Lillestrøm lørdag begynner Odd Grenland for alvor å lukte medalje. Samtidig stuper «kanarifuglene» ned mot bunnen.

Scoringer av Edwin van Ankeren, Ronny Deila og Christian Flindt Bjerg holdt i massevis for tre nye poeng til telemarkingene.

Med seieren setter de press på serieleder Lyn og Molde foran resten av den 13. runden runden søndag. Odd framstår mer og mer som en reell medaljekandidat, og henger godt med i gullkampen.

For fjorårets sølvlag begynner situasjonen å bli alvorlig. Med bare tre seirer på 13 kamper ligger romerikingene bare tre poeng foran Moss på kvalifiseringsplass.

- Jeg merket godt at Clayton Zane ikke er i Lillestrøm lenger. Det merker nok de også, sa banens beste Ronny Deila til NTB.

- Jeg følte vi hadde god kontroll, men man vet aldri med Lillestrøm. Vi måtte stå på til siste slutt.

Det var nesten som om Odd-stopperen syntes synd på motstanderen som sliter med å finne nettmasken. Med 12 mål har bare Moss og Start gjort færre (11).

- Rykker ikke ned

Torgeir Bjarmann gir alt når han spiller i den gule trøya, men Lillestrøm-veteranen skjønner at det ikke blir noen reprise av fjorårets sesong.

- Nei, vi klarer ikke å ta medalje. Men vi rykker heller ikke ned, sa Lillestrøm-kapteinen, som ble godt tatt vare på av Deila.

Fire minutter før slutt ordnet han trøstemålet for gjestene, men da var den kjedelige forestillingen avgjort for lenge siden. I perioder kunne det nesten virke som om spillerne allerede hadde begynt å streike.

- Vi sliter og er litt passive. Odd var flinke til å rulle ball, og vi får ikke taklet når vi hele tiden er på etterskudd, forklarte Bjarmann.

Fulgte Fevang

Odds Morten Fevang hadde sjansen til å imponere representanter fra den nyopprykkede serie A-klubben Modena på tribunen, men briljerte ikke og spilte en kamp på det jevne.

Ifølge proffagent Gunnar Martin Kjenner er italienerne interessert i Fevang, men ønsker å se mer av ham. De kommer tilbake til Skien og oppgjøret mot Rosenborg 20. juni.

De ble nok mer imponert over Ronny Deila som med et vakkert langskudd ordnet 2-0-ledelse. Best på et grått Lillestrøm-lag var kantspilleren Pål Strand.

(NTB)