Lillestrøm klatret til andreplass

Slo Strømsgodset etter tung uke.

(Dagbladet.no): Lillestrøm - Strømsgodset 2-0.

Siden Uefacup-flausen mot Käerjéng i forrige uke har Lillestrøm vært under et enormt press.

- Det er klart vi har hatt et ordentlig trykk på oss siden den fadesen. Og i serien fikk vi et favorittstempel etter å ha startet sesongen bra, men så fikk vi en knekk, beskriver LSK-trener Tom Nordlie for TV 2. 

I dag måtte gultrøyene rett og slett slå tilbake.

- Vinn kampen og vinn tilbake folket, lød LSK-ledelsens ordre før kampstart, og spillerne sørget for begge deler.

Tidlig LSK-straffe

Laget produserte sjanse på sjanse, samtidig som de stort sett stengte godt igjen bakover. Dette ble til slutt belønnet med en velfortjent 2-0-seier, takket være scoringer av Magnus Myklebust og Arild Sundgot.

Mye skyldes lagets mer direkte spillestil, tror Nordlie sjøl.

JUBEL: Etter en tung uke, fikk Lillestrøm en etterlengtet opptur mot Strømsgodset i kveld. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
JUBEL: Etter en tung uke, fikk Lillestrøm en etterlengtet opptur mot Strømsgodset i kveld. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

- Finspillet får komme etter hvert. I dag var det nødvendig å spille mer direkte, for å skape trykk og entusiasme, forklarer fuglas trener for TV 2.

- Tidligere har vi slitt litt mot kontringssterke lag, som Strømsgodset er. Dette viste seg også i korte perioder i dag, tillegger han.

Tidlig straffemiss
Da Strømsgodset tok imot Lillestrøm på Marienlyst tidligere i sesongen
, sørget André Bergdølmos straffescoring for 1-1 og poengdeling et kvarter før slutt.

Straffen var noe av det siste av betydning som skjedde i den kampen - og dagens kamp startet på omtrent samme måte som den forrige slapp. Forskjellen var bare at nå var det LSK som fikk straffe, og dét etter drøye ti sekunders spill.

Oliver Occeans forsøk fra ellevemetersmerket var godt, ballen ble plassert langt ute til høyre. Men Espen Johnsens redning var bedre.

Keeperen som tabbet seg ut før LSKs scoring i Drammen, fikk dermed en alle tiders revansje tidlig i dagens kamp.

God Espen Johnsen

I det 14. minutt var dagens beste igjen på plass da Simen Brenne headet et corner-legg på mål fra kloss hold.

Lillestrøm klatret til andreplass

Etter en ny corner drøye ti minutter seinere kunne han likevel lite gjøre. Ballen ble stusset videre ved første stolpe av Espen Søgård, før Magnus Myklebust satte kneet fram og styrte ballen i mål fra kloss hold - til 1-0.

- Det var godt å få en scoring igjen. Nå føler jeg at jeg er tilbake, sier sunnmøringen, som startet sesongen strålende, men som så har slitt litt mer.

I perioden som fulgte, bevarte Lillestrøm initiativet i kampen, og Godset ble tidvis presset voldsomt på defensiven.

- Vi hang ikke med spillemessig, så det var fortjent at vi tapte, innrømmer Strømsgodsets trener, Dag-Eiliv Fagermo, for TV 2.

Store LSK-sjanser

Like før pause viste de likevel hvorfor de er Tippeligaens beste bortelag. Thomas Finstad forfulgte en ball som spratt rett gjennom hele LSK-forsvaret.

På veien mot mål dyttet spissen unna en motstander, men han kom akkurat for seint til å kunne vippe ballen forbi keeper Otto Fredrikson, som spilte en ny god kamp i Heinz Müllers skadefravær (Frode Grodås var reserve).

Dermed sto det 1-0 til pause, før andre omgang startet akkurat som den første: Med en enorm LSK-sjanse.

Denne gangen havnet gjestene i trøbbel etter et innlegg fra høyre. Etter mye fram og tilbake i femmeteren ble ballen banket i tverrliggeren via hodet til Simen Brenne.

Sein Sundgot-scoring

Utover i omgangen viste bortelaget sine fighteregenskaper, og det begynte å se skummelt ut for Lillestrøm, som altså rotet bort seieren i det omvendte møtet i vår.

- Vi hadde et håp så lenge det bare sto 1-0, bekrefter Fagermo.

Akkurat da håpet var på topp, i det 73. spilleminutt, ble Magnus Myklebust plutselig spilt fri, alene med Espen Johnsen. Han klarte å løfte ballen over keeper, men i nettveggen.

Sjansen bidro uansett til å løfte hjemmelaget igjen, og etter dette var det kun ett lag på banen.

Mange forspilte sjanser

Lenge så det riktignok ut til at dette skulle bli dagen for forspilte LSK-sjanser, mye på grunn av strålende Johnsen i Godset-målet.

- Ok pluss, oppsummer keeperen sjøl forestillingen etter kampslutt.

Men ett minutt på overtid dukket innbytter Arild Sundgot opp på en retur etter en hard Frode Kippe-heading. Måltjuven hadde små problemer med å fastsette sluttresultatet til 2-0.

- Det var veldig viktig for oss å slå tilbake i dag, fastslår også Sundgot for TV 2.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)

FORNØYD: Tom Nordlie tror lagets direkte spillestil virket positivt i dag. Lillestrøm-treneren fikk i kveld en opptur etter en tøff uke.