I TRØBBEL: Lillestrøm spiller uten draktsponsor og er i rød sone i klubblisensnemda. Nå skal klubben kutte 20 millioner kroner inneværende år. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I TRØBBEL: Lillestrøm spiller uten draktsponsor og er i rød sone i klubblisensnemda. Nå skal klubben kutte 20 millioner kroner inneværende år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm må kutte 20 millioner

- Det handler om å overleve som klubb.

(Dagbladet): Norsk fotball sliter i økonomisk motvind, og Lillestrøm er en av klubbene som sliter tyngst. Klubben står blant annet uten hovedsponsor så langt denne sesongen, og nå skal kubben kutte drastisk i budsjettene for 2014, skriver Romerikes Blad.

På et allmøte i morges fikk de ansatte i klubben beskjed om kuttplanene. Hvor mye som kuttes i hvilke avdelinger fortsatt ikke klart.

— Situasjonen er vanskelig og vi står foran ytterligere nedskjæringer også i bemanningen. Ingen avdeling blir skjermet, men vi vil forsøke å opprettholde en forsvarlig sportslig satsning. For at vi skal få ned kostnadene neste år med 20 millioner må vi begynne nå for å få helårsvirkning av tiltakene. Vi setter tæring etter næring, skriver styreleder Heidi M. Scheie i en pressemelding.

- Dette handler om å overleve som klubb. Inntektene våre har vært ganske stabile de siste årene, men kostnadene er altfor store, sier hun til Romerikes Blad.

Ifølge lokalavisa er det eiendomsdelen og administrasjonen som får hardest medfart i første omgang.

Det sportslige skal ifølge avisa ikke berøres av kuttene denne sesongen, men framtida for den sportslige satsingen vil naturlig nok bære preg av den miserable økonomiske situasjonen.

Derfor freder heller ikke Lillestrøm sportssatsingen fullstendig.

Da Norges Fotballforbund presenterte de økonomiske tallene for de norske fotballklubbene var Lillestrøm i den såkalte røde sonen, sammen med Stabæk.

For Lillestrøms del var det fjerde gang siden 2009 de var i rød sone. Klubber som befinner seg i rød sone må lage en økonomisk handlingsplan for å komme seg ut av den økonomiske hengemyra.

En klubb kan maksimalt være i rød sone i 36 måne4der før det får konsekvenser for klubblisensen.