Lillestrøm med første ligaseier siden august

Sigurdarson scoret to mot uheldige Viking.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Viking - Lillestrøm 1-2

Etter nesten ni måneder uten seier i Tippeligaen, fant Lillestrøm endelig veien tilbake til vinnersporet igjen.

Viking ble slått 2-1 i Stavanger, etter to nettkjenninger av Bjørn Bergman Sigurdarson og «Fugla» reiser med det hjem til Romerike med tre poeng.

- Det var veldig godt, lenge siden sist. Smakte utrolig godt i dag. Viking hadde mye press, men vi holdt unna. Utrolig godt, sier Lillestrøm-kaptein Frode Kippe i Dagbladets direktesending etter kampen.

- Vi får håpe at dette gir et løft til gruppa. Vi trengte en seier, og kjenne litt på det igjen. Nå må vi fortsette å jobbe igjen, sier Kippe.

Sint Jarstein Rune Almenning Jarstein var (mildt sagt) ikke fornøyd med dommerens innsats i kampen.

- Vi var ikke dyktig foran mål, og dommeren var ikke på vår side i dag. Han var på Lillestrøms side, sier  Jarstein i Dagbladets direktesending.

- Mener du det?

- Ja, men jeg vil ikke si mer om det. Da blir det karantene, sier Jarstein.

Uheldige Lillestrøm fikk en drømmestart da Sigurdarson sendte gjestene i ledelsen etter bare tre minutter. Sigurdarson kom inn fra høyresiden og avsluttet via foten til landsmann Indridi Sigurdsson og i mål. Rune Almenning Jarstein ble satt ut av spill av retningsforandringen.

«Fugla» la seg bakpå, og lot Viking stå for banespillet. På det meste hadde vertene ballen i 70 prosent av tiden.

Viking trillet ikke bare ball, de skapte også flere store sjanser, uten å ta vare på mulighetene. Lillestrøm gikk til pause med en 2-0-ledelse.

Andre omgang forstatte i samme spor som den første: Lillestrøm forsvarte seg, Viking angrep.

Martin Ørnskov, Valon Berisha og Henri Anier hadde alle muligheter til å utligne, men dårlige avlsutnigner og en god Sead Ramovic hindret scoring.

Sigurdarson igjen Tyve minutter ut i andre omganger doblet Lillestrøm ledelsen mot spillets gang.

Bjørn Andersson slo en horribel pasning, og Jesper Westerberg fanget ballen. Han løp mot Viking-forsvaret, ble stoppet, men ballen trillet til Sigurdarson som enkelt kunne sette inn sitt andre for dagen.

Andersson rettet opp egen feil like etter da han stanget inn reduseringsmålet, men til tross for flere gigantiske Viking-muligheter klarte ikke «siddisene» å score flere mål foran egne supporterte.