Lillestrøm nr. 7

Offensivt

LSK spiller direkte og fysisk og er gode på dødballer. I god tradisjon. Laget har fire spisser som alle oppfyller kravene til luftstyrke og fysikk, men som også har begrenset fart og høy skadehyppighet felles. Meget forutsigbare hvis ikke spillere som Strand og Wehrmann klarer å løse opp.

Defensivt

Uhyre rutinert forsvarsfirer preget av kompromissløshet og luftstyrke - ikke spesielt mye fart. Meget solid dekket opp også på keeperplassen. Disiplinerte midtbanespillere bidrar også hjemover og gjør LSK til et meget vanskelig lag å score på.

Førsteellever

Baron - Werni, Kippe, Bjarmann, Sigurdsson - Halle, Søgård, Wehrmann, Strand - Rösler, Powell. Flott miks av muskler, fart og avslutningsferdigheter foran en robust og rutinert forsvarsfirer. Opplagt medaljerekke - men neppe en utgave av LSK vi får se så ofte.

Reserver

Greit bakover på banen. Mange defensivt anlagte spillere kan gjøre fullgode jobber. Tynnere framover - hvis man jakter på typer som kan endre kampbildet. Men hvem som helst i kvartetten Sundgot/Rösler/Dadason/Powell kan rullere på topp. Det er mest utseendet som skiller dem.

Nøkkelspillere

Pål Strand, Uwe Rösler. Strand er den eneste på LSK som skiller seg ut fra den hardt arbeidende, luftsterke massen. Fiks med ballen og med en meget avgjørende venstrefot. Rösler er kanskje Tippeligaens beste angriper - og den eneste LSK-spissen som er pålitelig både i forhold til skader og scoringer.

Trener

Arne Erlandsen er kravstor og meget prinsippfast i forhold til spillestil. Har demonstrert sine kvaliteter ved å gjøre LSK bedre enn folk flest har forventet. Bortsett fra i fjor. Da var LSK en åpenbar medaljekandidat - og mislyktes. Trives best når han kan dempe forventningene.

Konklusjon: Nr. 7

Grått, men meget solid. Spillerne er like høye, like sterke og de løper omtrent like fort. Det mangler litt dynamikk og et par andre spillertyper. Det gjør laget forutsigbart. Samtidig er dette lagets styrke. Disiplinen, fysikken og den gjennomarbeidede spillestilen gjør laget bunnsolid. Mange skadeutsatte offensive spillere skaper usikkerhet.