Lillestrøm ødela Odds gode hjemmestatistikk

Første tap på Skagerak Arena siden august.

• Odd - Lillestrøm 0-2 (0-2)

(Dagbladet): Odd har ikke tapt hjemme siden kampen mot Brann i august 2013.

Men i ettermiddag brøt Lillestrøm den rekka, og påførte de Odd sitt første hjemmetap denne sesongen. LSK tok med det sin tredje seier på tre kamper, og viser at de er i god form.

Kampens store helter for gjestene ble Stian Ringstad og Marius Lundemo.

- I andre omgang er de ikke i nærheten av målet vårt. Men vi er ikke farlige. I dag er vi helt middels, og under det, sier en skuffet Odd-kaptein, Steffen Hagen til C More.

Frispark-perle Lillestrøm fikk en grei oppkjøring til ettermiddagens kamp på Skagerak Arena, ved å slå Moss 5-0 i cupen onsdag. Odd fikk det betydelig tøffere mot Fram da de møttes torsdag.

Kampen måtte avgjøres på ekstraomganger, hvor Tippeliga-laget til slutt trakk det lengste strået og vant 4-2.

Ettermiddagens kamp var vel ti minutter gammel da Odd fikk sin første kalddusj. På et frispark fra lang distanse, klinte Stian Ringstad til.

Ballen gikk over hele feltet, og over en feilplassert André Hansen, og inn i nettmaskene - til 1-0 for gjestene fra Romerike.

LSK doblet Etter scoringen tok hjemmelaget litt mer initiativ, men uten at det førte til noe. Lillestrøm hadde heller ikke de store sjansene, men var effektive.

Dermed måtte Odd se at Lillestrøm økte ledelsen ytterligere før pause.

I det 40. minutt kunne LSK juble for 20 år gamle Marius Lundemo. Bjørn Helge Riise kom seg fri på høyrekanten og la inn.

Ballen ble dyttet ut i feltet av Odd-keeper Hansen, og endte i mål etter skudd fra Lundemo fra kort distanse.

Etter pause kom Odd mer med i kampen, og kom til avslutninger ved blant andre Frode Johnsen og innbytter Herolind Shala.

Men slurv og til tider passivitet fra hjemmelaget, førte til at LSK rodde seieren i land, uten at den var særlig truet.

- Svak og energiløs - Vi møter et godt hjemmelag. Men i dag gjør de veldig lite av det de er gode på. Så jeg er fornøyd med vår taktiske gjennomføring, sier kaptein Frode Kippe til C More.

En som ikke var i nærheten av å være så fornøyd, var Odd-treneren.

- Første omgang er svak. Det er helt energiløst og det svakeste vi har gjort i hele år, sier Dag-Eilev Fagermo, som ikke legger skjul på at han ikke synes dette var godt nok mot et lag som LSK.