- Lillestrøm og Rosenborg gull- kandidatene

Bengt Eriksen ny FireFireTo-redaktør. Fredag svarer han Dagbladet.no-leserne i nettmøte. Send inn spørsmål nå!

Etter mange år som spiller, trener og sist ekspertkommentator i TV2, blir Bengt Eriksen ny redaktør i fotballmagasinet FireFireTo, som har hatt en midlertidig redaktørordning siden oppstarten i september.

- Det blir en ny utfordring. Jeg har vært spiller, trener og kommentator, men aldri vært med på å lage et fotballblad. Foreløpig gleder jeg meg, sier Eriksen.

- Målet mitt er at det fortsatt skal være et attraktivt blad å lese for dem som er glade i fotball.

- Tror på Brasil

Han mener vi går inn i et svært interessant fotballår.

- Det blir morsomt. Internasjonalt gleder jeg meg mest til VM. Personlig ser jeg på Brasil som favoritter, de både spiller best og er best.

- Dessuten vant de prøve-VM. Jeg er også spent på hva Sverige klarer. De har fire spillere som er minst to hakk bedre enn våre i angrep: Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg og Christian Wilhelmsson. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn, men de får fram langt flere sånne typer enn oss, sier Eriksen.

Mer penger

TIPPELIGATRENER: Bengt Eriksen trente Skeid i Tippeligaen, nå blir han redaktør i FireFireTo. Her fra et møte med Vålerenga og Egil Olsen i 1999. Foto: Arnt E. Folvik
TIPPELIGATRENER: Bengt Eriksen trente Skeid i Tippeligaen, nå blir han redaktør i FireFireTo. Her fra et møte med Vålerenga og Egil Olsen i 1999. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Her hjemme er jeg litt spent på hva som skjer med tanke på toppklubbenes økte tilgang på penger. De har vært ute og kjøre før, jeg er spent på hvordan de forvalter alle millionene.

- Jeg er også spent på å se om de talentfulle ungguttene tar et skritt videre. Spillere som Daniel Braaten og Daniel Fredheim Holm. Nå har vi sett dem, de må et skritt videre ferdighetsmessig, mener Eriksen, som også avslører at han har et par kandidater til hvem han tror blir seriemestre i 2006.

- MÅ TA STEG: Bengt Eriksen mener Daniel Braaten og flere andre norske talenter må ta nye steg i 2006.