Lillestrøm på medaljeplass etter ny seier

Ikke tapt på åtte kamper.

• LSK - FKH 2-0 (0-0)

ÅRÅSEN (Dagbladet): Mens LSK-administrasjonen sliter tungt med å få økonomien til å gå rundt, nyter spillerne stor suksess på fotballbanen. I ettermiddag sikret to lekre scoringer av Moryké Fofana og Petter Vaagan Moen for tre nye poeng til gutta fra Romerike.

Med seieren over formsvake FK Haugesund er Magnus Haglunds menn i skrivende stund oppe på en imponerende 3. plass på Tippeliga-tabellen.

LSK levde farlig Selv om Lillestrøm hadde gått sju kamper på rad uten tap før dagens batalje, måtte vertene likevel jobbe både hardt og lenge for alle poengene mot det som virket å være et svært motivert bortelag.

FKH kjemper en intens og vanskelig kamp for å overleve på Norges øverste nivå. Det viste godt igjen på Åråsen-matta. For der var det rogalendingene som lenge var best.

Dessverre for trener Jostein Grindhaug spolerte imidlertid Christian Gytkjær, Maic Sema og Mirko Kramaric til sammen et tosifret antall sjanser.

Praktangrep Etter nøyaktig én time straffet det seg. Frem til da hadde balltempoet vært lavt og bevegelsen nærmest fraværende i LSKs offensive spill.

En illsint Bjørn-Helge Riise forsøkte desperat å formane gutta sine til kamp. Da backkollega Stian Ringstad mottok ballen inne på Haugesunds banehalvdel etter 60 minutter, viste det seg at budskapet var mottatt.

Ringstad fant Vaagan Moen med et hardt og presist oppspill, som mellomromsspilleren hælflikket gjennom til Fofana som kom på et sugende løp.

Sistnevnte fikk raskt ballen under kontroll, før han trillet den iskaldt i mål under kroppen til FKH-keeper Per-Morten Kristiansen.

Scoringen ga hjemmelaget selvtillit, mens FKH -spillerne igjen fikk en vond påminnelse om hvorfor nedrykksspøkelset henger over dem.

Ti minutter før full tid var det heller aldri noen tvil lenger: En kombinasjon av Erling Knudtzons fart og Vaagan Moens finesse sørget for 2-0, da sistnevnte styrte ballen sikkert i mål fra kloss hold.

Seieren betyr at laget med de gule og sorte draktene passerer Strømsgodset på tabellen og nå bare har Molde og Odd foran seg.

JEVN KAMP: Oppgjøret mellom LSK og FKH var lenge både tett og jevnt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Scanpix
JEVN KAMP: Oppgjøret mellom LSK og FKH var lenge både tett og jevnt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Scanpix Vis mer