UAVGJORT: Det var jevnt i Haugesund, men ingen av lagene klarte å stikke av med alle poengene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
UAVGJORT: Det var jevnt i Haugesund, men ingen av lagene klarte å stikke av med alle poengene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm reddet poeng etter keepertabbe

Heldige som slapp 3-1 før utlikningsmålet.

Lillestrøm var heldige som kunne dra fra Haugesund med 2-2 i sekken i fredagens eliteseriekamp. Fred Friday utlignet til 2-2 med ti minutter igjen å spille.

Et skudd ble slått i retning Friday og han fikk satt ballen i kassa bak en mer eller mindre sjanseløs Per Kristian Bråtveit i Haugesund-målet.

Det var ingen stor kamp i Haugesund, men likevel var det hjemmelaget som burde ha fått med seg alle poengene.

Lillestrøm fikk god hjelp av en stor keepertabbe av hjemmelaget, og Haugesunds innbytter Ibrahim burde ha punktert kampen på stillingen 2-1 til hjemmelaget.

Ledelsen Haugesund var da også laget som tok ledelsen. Det skjedde bare ti minutter ut i 1. omgang. En corner havnet etter hvert ute hos Sondre Tronstad, og skuddet hans gikk etter mye om og menn i beina på Eirik Mæland som scoret sitt første eliteseriemål på nesten fire år.

Lillestrøm utlignet med drøye ti minutter igjen av 1. omgang. Målet var av det heldige slaget, og det var Simen Kind Mikalsen som scoret i sin andre kamp på rad. Mikalsen slo et slags innlegg som Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit slapp uforklarlig mellom seg selv og stanga. Det var en grov tabbe av Norges U21-landslagskeeper.

Nummer én Haugesund skulle ta ledelsen på ny etter hvilen I sin 27. kamp scoret Torbjørn Agdestein sitt første eliteseriemål og ble matchvinner da Haugesund slo Lillestrøm 2-1 fredag kveld. Stordingen fikk sjansen på topp av trener Mark Dempsey og han skuffet ikke. 2-1-scoringen kom seks minutter etter pause. Alexander Stølås kastet et langt innkast som slovaken Filip Kiss stusset videre, og på bakre stolpe var Agdestein iskald fra kloss hold.

Haugesund kunne fort ha gått opp til 3-1 med 12 minutter igjen å spille. Alexander Stølås fant innbytter Ibrahim på blank goal, men på nesten mystisk vis klarte Ibrahim å sette ballen utenfor. En slik miss skal egentlig ikke være mulig på noe nivå, og i hvert fall ikke i eliteserien.

I stedet for 3-1 kom altså Lillestrøm tilbake og sørget for 2-2.

Haugesund er nummer seks på tabellen med sine sju poeng. LSK har seks poeng på 9.-plass. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.