Lillestrøm rodde inn seieren tross Kippes tidlige utvisning

Odd klarte aldri å svare på Åråsen.

• Lillestrøm-Odd 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Det var ikke all verden som sto på spill da Lillestrøm og Odd møttes på Åråsen i ettermiddag, og alt lå etterhvert til rette for en spennende og åpen fotballkamp.

Frode Kippe ble utvist etter at kun en halvtime var spilt. Likevel var det LSK som tok ledelsen ved Magnar Ødegaard, men Odd klarte aldri å svare.

Med det tok Lillestrøm sin første trepoenger siden 27. juli. Det smakte nok godt for Magnus Haglund, mens Dag Eilev Fagermo og Odd står i fare for å miste noen plasseringer før runden er omme.

- Det betyr enormt mye å få med seg tre poeng. Jeg har enormt stor respekt for den jobben gutta gjør, sa Haglund til Cmore etter kampen.

Rett ut Det var gjestene som åpnet sterkest. Pálmi Pálmason satte André Hansen på prøve allerede etter fem minutter, men med unntak av dette var det ikke mye som skjedde de første 30 minuttene.

Men så måtte Kippe til pers. Midstopperen ble hengende etter da Ole Jørgen Halvorsen satte fart og veteranen ikke så noen annen løsning enn å trekke ham ned.

Dommer Brage Sandmoen vurderte det til at Halvorsen ble fratatt en opplagt scoringsmuliget, og sendte LSK-kapteinen i dusjen.

Men hjemmelaget lå ikke nede med brukket rygg av den grunn. Noen minutter før pause vant Magnar Ødegaard en corner, og på den påfølgende innsvingeren fra Petter Vaagan Moen var han også sist på kula da den ble kriget i mål.

Johnsen småfarlig Fagermo annonserte «tempo,tempo» da han snakket med Cmore i pausen, men det virket ikke helt som om gutta tok det til seg.

Den største sjansen var det Lillestrøm som fikk da Vaagan Moen skrudde et frispark i stolpen til Hansen etter 57 minutter.

Selv om Odd trillet mye ball, og langt på vei kjørte kampen, uteble de helt store mulighetene før Frode Johnsen var farlig frempå et par ganger helt på tampen. De ti i gult jobbet godt bakover, og det hele ebbet til slutt ut i 1-0.