VETERAN:  Frode Kippe. Foto: NTB Scanpix
VETERAN: Frode Kippe. Foto: NTB ScanpixVis mer

Lillestrøm sikter mot topp fem - det er ingen dum idé

Frode Kippe er ikke lenger bekymret for Lillestrøms stallbredde. Det lover godt for kanarifuglene.

• Mjøndalen-Lillestrøm 1-2

MJØNDALEN (Dagbladet): . Marius Lundemo (20) scoret to fra sin nye rolle i hullet bak spissen og det er bare en av flere faktorer som gjør Lillestrøm til et lag å regne med. Når Johan Andersson og Erling Knudtzon tar plass i laget som slo Mjøndalen kan dette bli minst like bra som i fjor (5).

- Jeg var litt bekymret da vi ikke hadde signert Johan Andersson på toppen av at vi mistet Palmi Palmasson og Petter Vaagan, men så ikke lenger, sier Frode Kippe.

- Det er ingen grunn til at vi skal bli noe dårligere enn i fjor.

Mange vil si det ikke er noen målestokk å slå Mjøndalen 2-1 tre uker før seriestart. Og kanskje er det ikke det for et lag som har toppen som mål - Mjøndalen vil være langt nede på de fleste tabelltips når den tida kommer. Men ingenting er gitt i fotball, og trøkket i trener Vegard Hansens spill og mannskap kan ingen ta fra Mjøndalen.

Når vi skriver november kan det også være det som redder dem.

Mjøndalen prøvde med tre mann bak mot Lillestrøm. Det var katastrofalt og ble endret etter et kvarter. Og da Mads Hansen sluttet å vikariere som høyreback og inntok venstrekanten etter pause, så du mye av det som vil skape gode angrep, målsjanser og scoringer for Mjøndalen.

I det lange løp er også det en dimensjon som  kan redde dem.

En tredje er midtbanesjef Stian Asmundsens vilje, ork og kapasitet til å dekke store rom på toppen av et tungt skuddbein (utliknet til 1-1).

Det som kan holde Lillestrøm inne i topp seks sesongen igjennom er ei god og trygg forsvarsrekke, en skadefri Johan Andersson til å styre laget midt i banen, bedre effektivitet fra alltid gjennombruddsfarlige Erling Knudtzon og at Marius Lundemo ikke blir solgt i sommervinduet. Lillestrøm har jo allerede sagt nei til fem millioner kroner fra IFK Gøteborg. For fortsetter 20-åringen å utvikle det han har påbegynt etter at han fikk rollen som spiss to med frihet til å droppe dypt og rettvendte seg tidlig, kan Marius Lundemo bli hva som helst.

Drivet i hans beste øyeblikk mot Mjøndalen var formidabelt.

Scoringene som vant kampen viste begge hvilke kvaliteter som bor i spilleren.