IMPONERTE: Lillestrøm sjokkerte Brann i Bergen.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
IMPONERTE: Lillestrøm sjokkerte Brann i Bergen.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm sjokkerte Brann i Bergen

Lillestrøms superreserve Erling Knudtzon sørget for tre livsviktige kanariefugl-poeng i Bergen - seks minutter før full tid.

Brann-Lillestrøm: 1-2 (0-1)

BERGEN (Dagbladet): - Dette skal vi greie. Jeg har ståltro på at nå ror vi i land dette, og spiller i toppserien også neste år, sier Lillestrøms Frode Kippe.

Klassikeren mellom øst og vest ble en tett og tidvis god fotballkamp. På forhånd hadde nok mange tippet at dette ble en kjedelig kamp, hvor spesielt gjestene ville ligge lavt, og sikre ett viktig poeng.

Men slik ble kampen ikke. Spesielt gjestene var offensive og ville mest store deler av kampen. For begge lag var dette en viktig kamp; Brann kjemper om en sølvplass, mens Lillestrøm kjemper for tilværelsen i toppdivisjonen.

- I dag fikk vi ikke til det gode tempoet og spillet vi tidligere i år har fått til på hjemmebane. Ingen god kveld under flomlyset, oppsummerer Brann-trener Lars Arne Nilsen til Dagbladet.

Overrasket Brann
Brann-spillerne ble nok litt paff i første halvdel av kampen. Hjemmelaget har ikke tapt på Brann stadion i år, og er vant til å styre de fleste kampene. Lillestrøm var tydeligvis ikke interessert i kun ett poeng.

De gikk aggressivt ut, og kunne fort tatt ledelsen i det 21. minutt med stopperkjempe Frode Kippe. Men fra fem meter fikk han kun til et fislete pirk av et skudd. Litt mer målsnik-blod i årene, så hadde stopperen scoret.

Lillestrøm styrte store deler av første omgang. Kun åtte minutter etter Kippes store målsjanse, fikk Lillestrøm sjansen igjen. På bakerste stolpe dukket Ifeanyi Mathew opp, og satt ballen opp i nettaket. Fortjent ledelse til gjestene.

De gamle er eldst
Brann fungerte ikke optimalt framover på banen i første omgang. I pausen satt de innpå Erik Huseklepp på venstrevingen. Etter drøyt ti minutter la bergenseren inn i feltet, og hvem andre enn Azar Karadas dukket opp med pannebrasken og utlignet.

Brann-yndlingene Huseklepp og Karadas fikk ikke fornyet kontrakten med Brann. De to jublet ekstra høyt og lenge etter scoringen, som om de ville si: "Vi kan enda" til resten av Fotball-Norge.

Superreserve berget poengene
Men det hjalp ikke for bergenserne. I det 84 minutt dukket hodet til reserven Erling Knudtzon opp i feltet etter en corner. Han stanget inn det livsviktige seiersmålet til Lillestrøm.

- Litt morsomt at jeg har spilt de fleste kampene fra start i år, men når jeg hopper inn som reserve blir jeg helt. Og det på første berøring i det 84. minutt, gliser Knudtzon.

Dermed var Branns seiersrekke på hjemmebane over. Det ble 12 kamper uten tap. Helt til Lillestrøm kom på besøk. Brann ligger fremdeles på sølvplass med bedre målforskjell enn Odd.

Lillestrøm kan juble hele veien hjem til Østlandet, etter tre veldig viktige poeng.