ØNSKER IKKE Å SLUTTE: Lillestrøm prøver å kvitte seg med klubbens mangeårige leder Frank Grønlund. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
ØNSKER IKKE Å SLUTTE: Lillestrøm prøver å kvitte seg med klubbens mangeårige leder Frank Grønlund. Foto: Daniel Sannum Lauten/DagbladetVis mer

Lillestrøm sparker æresmedlem Grønlund

Det godtar ikke LSK-veteranen.

(Dagbladet): LSK-legenden Frank Grønlund har fått sparken i klubben, skriver lokalavisa Romerikes Blad.

61-åringen har 175 seriekamper for LSK og har jobbet i klubbens administrasjon siden 1991. Nå aksepterer han ikke oppsigelsen han har mottatt på Åråsen.

- Jeg har svart klubbledelsen at jeg krever drøftinger, og har ingen umiddelbare planer om å akseptere at de vil sparke meg, sier Grønlund til avisa.

Vanskelig økonomisk situasjon LSKs daglige leder Anita Westby bekrefter overfor Dagbladet at Grønlund er sagt opp

- Ja, vi må dessverre nedbemanne grunnet en svært vanskelig økonomisk situasjon, skriver Westby på epost.

Grønlund ble æresmedlem i klubben i 2003 og har vært blant annet sportsdirektør, formann og daglig leder på Åråsen. Han spilte på A-laget i glansperioden mellom 1970 og 1983.

- Gjør Grønlands status som æresmedlem situasjonen vanskelig for LSK?

- Vi kommenterer ikke enkeltsaker, men det er generelt en vanskelig situasjon. Vi er nødt til å gi oppsigelser til gode kollegaer med mye god kompetanse og lang ansiennitet, og det er tungt, skriver LSKs daglige leder til Dagbladet.

Advokathjelp Åtte ansatte i LSK har mottatt oppsigelse, etter at klubben i mai gikk inn for kutt på 20 millioner kroner. Grønlund vurderer nå advokathjelp for holde på jobben hos klubben i sitt hjerte.

- Det er mulig, hvis vi ikke blir enige, sier Grønlund til rb.no.

Det er velkjent at LSK har økonomitrøbbel. Klubben ble plassert i rød sone da klubblisenstallene ble presentert i mai og står samtidig uten hovedsponsor.

- Vi er i gang med flere tiltak som skal redusere kostnadene våre, og nedbemanning er ett av tiltakene, skriver Westby.