Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lillestrøm-spillerens drømmetreff går «verden rundt»: - Noe å fortelle barnebarna om

Simen Kind Mikalsen har trent på brassespark hele karrieren.

BRASSESPARK: LSKs Simen Kind Mikalsen scorer med et velrettet brassespark mot Sogndal. Video: Fotball Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Simen Kind Mikalsen (24) scoret et svært så lekkert mål da Sogndal tok i mot Lillestrøm i Eliteserien i helga.

Det var etter 63 minutter at bortelaget fikk et hjørnespark, og Fredrik Krogstad stilte seg opp. Inne i feltet gjorde Kind Mikalsen og resten av Lillestrøm-spillerne seg klare, i håp om å endelig kunne ta ledelsen i kampen.

Ballen fra Krogstad lå høyt i lufta, men datt ned på rundt elleve meter. Der venta Kind Mikalsen, som hoppet opp med ryggen mot mål, lente seg bakover og banka til.

Mange brasseforsøk ender i en ball uten kontroll som fyker utenfor mål. Men Kind Mikalsen har trent på denne typen skudd i mange år, og lyktes nok en gang i helgas kamp.

For ikke bare gikk det inn, det snek seg inn på lekkert vis øverst i det lengste hjørnet, og Kind Mikalsen la dermed inn en god søknad til «årets mål»-kåringen.

LEKKERT: Simen Kind Mikalsen hoppet opp med ryggen mot mål, og banka ballen inn på lekkert vis. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
LEKKERT: Simen Kind Mikalsen hoppet opp med ryggen mot mål, og banka ballen inn på lekkert vis. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer

- Kult

Selv var 24-åringen svært fornøyd med å banke ballen i mål. Det samme var lagkameratene, for målet førte til at Lillestrøm tok sesongens andre seier.

Men det er ikke bare lagkameratene og vi her hjemme som skryter av målet. Den spanske avisa AS har også fått med seg målet, og storavisa mener til og med brassesparket til nordmannen var bedre (!) enn Liverpool-spiller Emre Can sitt sylfrekke brassespark i helga.

Det at nordmannens lekre scoring er snappet opp i Spania, hadde ikke målscoreren fått med seg da Dagbladet ringte.

- Jeg har sett det har vært en del rundt i Norge og på Twitter. Men jeg har ikke sett at det har kommet helt dit. Det er jo kult. Det er ikke hver dag en nordmann blir skrevet om i den avisa, så det er jo noe å fortelle barnebarna om det, sier Kind Mikalsen, som for øvrig fyller 24 i dag, torsdag.

- Vet jeg har det inne

Unggutten forteller at han ikke planlegger å gå ut på banen og forsøke seg på slike lekre skudd, men at muligheten dukket opp mot Sogndal.

- Jeg vet at jeg har det inne, så da var det bare å hive seg rundt og prøve. Jeg har ikke tall på hvor mange slike mål jeg har scora, for jeg gjorde det jo litt da jeg var yngre. Egentlig har jeg vel drevet med det siden jeg starta med fotball, for jeg har alltid synes det er en fin måte å avslutte på.

24-åringen kom til Lillestrøm fra Ull Kisa foran 2014-sesongen. Han tror ikke han blir solgt til utlandet med det første selv om han har en brassescoring fanget opp av spanske AS på cv-en, men sier ikke nei takk til kallenavnet «Brasse-Simen».

- Det er jo fint å ha hengende med seg. Men jeg tenker jeg må bevise mye annet også om jeg skal bli solgt på grunn av målet.

- Ingen kamp om nedrykk ennå

I neste serierunde tar Lillestrøm i mot Odd på Åråsen. Hjemmelaget har hatt en dårlig start på sesongen med sine seks poeng på like mange kamper, men også bortelaget har slitt overraskende mye. Særlig etter den sesongen laget hadde i fjor.

HAR TROA: Simen Kind Mikalsen tror det kommer til å gå greit for LSK, tross en litt dårlig seriestart. Foto: Christian Blom / NTB scanpix
HAR TROA: Simen Kind Mikalsen tror det kommer til å gå greit for LSK, tross en litt dårlig seriestart. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer

- Resultatmessig har det vært altfor dårlig for oss. Prestasjonsmessig har det ikke vært helmørkt. Men jeg håper at den seieren vi fikk nå gjør at det løsner litt. Ser man på kampene vi har hatt har vi jo stort sett holdt motstanderen unna mange sjanser, men vi har også hatt mange nok sjanser til å score mange flere mål enn vi har gjort, sier Kind Mikalsen.

Heldigvis er det mange kamper igjen av sesongen, og verken Kind Mikalsen eller Lillestrøm stresser riktig ennå.

- Vi vet jo hvordan situasjonen var i fjor, da kjente vi det veldig på kroppen. Vi har ikke den følelsen nå. Det er jo fortsatt tidlig i sesongen, så det er litt for tidlig for å stresse. Jeg tenker at det ikke er noen kamp om nedrykk ennå, sier Kind Mikalsen.